AK Parti Denizli İl Başkanı Örki:

AK Parti Denizli İl Başkanı Örki: Denizlide 2002 yılında 3 bin 184 olan lisanslı sporcu sayısı 2012de 30 bin 566ya yükseldi


DENİZLİ (A.A) - AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Denizliye spor konusunda ciddi yatırımlar yapıldığını belirterek, bunun sonucunda ilde 2002 yılında 3 bin 184 olan lisanslı sporcu sayısının 2012 yılında 30 bin 566ya ulaştığını kaydetti.
     Örki, yaptığı yazılı açıklamada, ülkelerin en büyük hazinelerinin gençlik olduğunu, sporun da bu hazineyi sürekli bakımlı kılmayı, paylaşmayı ve birlikte karar vermeyi öğrettiğini ifade etti.
     AK Parti olarak gençliği desteklemek için spora yatırım yaptıklarını ve 2002 yılında gençlik ve spor yatırımlarına ayrılan 63 milyon lira kaynağın 2012de 967 milyon liraya çıktığını dile getiren Örki, şunları kaydetti:
     Denizlide 2002 yılında 3 bin 184 olan lisanslı sporcu sayısı 2012de 30 bin 566ya yükseldi. Lisanslı sporcu sayısında yüzde 860 artış gerçekleşmiştir. Bu inanılması güç bir artıştır. Bunların yanında Denizli, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek olimpiyatlara güreş dalının dışında bir alanda katılmaktadır. Bir kızımız paralimpik uzun atlama alanında, bir kızımız da maraton koşusu alanında ülkemizi ve Denizliyi temsil edecektir. İnşallah önümüzdeki olimpiyatlarda yarışmak üzere şimdiden 8 sporcumuz da yetiştirilmeye başlanmıştır.
     Türkiye artık eski Türkiye değildir. Ekonomisi her organizasyonu düzenleyebilecek bir kıvama gelmiştir. 2013 Akdeniz Oyunlarını yapamayacağını belirten Yunanistanı kurtaran yine Türkiye olmuştur. Ülkemiz Yunanistanın yapamayacağını ifade ettiği oyunları yapmaya talip olmuş ve bu oyunların Mersinde yapılmasına karar verilmiştir. Umuyoruz ki, Türkiye bu istek ve enerjisiyle Avrupa Şampiyonasına ve özellikle 2020 Olimpiyatlarına da ev sahipliği yapacaktır.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber AK Parti Denizli İl Başkanı Örki: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER