AK Parti Burdur Milletvekili Yıldırım:

AK Parti Burdur Milletvekili Yıldırım: -Sondajlara su saati takılmasına yönelik uygulama hakkında çok önemli bir çalışma içerisindeyiz


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, sondajlara su saati takılmasına yönelik uygulama hakkında çok önemli bir çalışma içerisinde olduklarını bildirdi.
     Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, yer altı sularının araştırılması, korunması, kullanılması ve tescilinin 167 sayılı ve 16 Aralık 1960 tarihli Yer Altı Suları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde yapıldığını hatırlattı.
     Söz konusu kanunun 25 Şubat 2013e kadar kuyu, galeri, tünel ve benzerlerini, çekilecek yer altı suyu miktarının tespitini sağlayacak ölçüm sistemleri kurulmasını zorunlu hale getirdiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:
     Kuyulara ölçüm sitemlerinin veya saatlerinin kurulması için verilen sürenin sonuna yaklaşıldığı bu günlerde, köylerdeki vatandaşlarımızdan konunun maliyeti yönüyle şikayetler artmıştır. Şikayetler ağırlıkla ölçüm sistemlerinin veya saatlerinin kuruluş fiyatlarının yüksekliği üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu şikayetler üzerine sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürü, DSİ Isparta Bölge Müdürü ile yapılan görüşmeler neticesinde sorunun çözümüne, çiftçimizi mali yükten kurtarmaya yönelik bir kanun düzenleme çalışması başlatılmıştır. Önümüzdeki günlerde teknik engeller aşılabilirse bu çalışmaların TBMM Başkanlığına sunulması ve bir an önce yürürlüğe sokulması hususunda gayret gösteriyoruz. Sondajlara su saati takılmasına yönelik uygulama hakkında çok önemli bir çalışma içerisindeyiz.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Burdur Milletvekili Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER