AK Parti Adana Milletvekili Küçükaydın:

AK Parti Adana Milletvekili Küçükaydın: -DSİ Kozanda 12 milyonluk dere ıslahı çalışması yapacak


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Devlet Su İşlerinin (DSİ) Kozanda 12 milyon lira civarında dere ıslahı çalışması yapacağını belirtti.
     Küçükaydın, yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin kuzeyinden başlayıp güneye kadar uzanan yaklaşık 6 bin metre civarındaki Tabak (Akpınar) Deresinin ıslah çalışmalarının başlayacağını ve 21 Haziranda ihale edileceğini bildirdi.
     İlçenin ortasından akan derenin ıslah edilmesi gerektiğini ifade eden Küçükaydın, şunları kaydetti:
     Çünkü bu dere şehre çirkin bir görüntü katıyor. Ayrıca buraya da çöp gibi katı atıklar atılıyor. Kışın yağmurların yağmasıyla suyu artan derede yazın çok az miktarda su akmaktadır. Burada yapılacak ıslah çalışmasının maliyeti 12 milyon lira civarında. Konuyu aktardığımız ilgili bakanlarımız, bakan yardımcılarımız ıslah çalışması noktasında yardımcı oldular. DSİ Adana Bölge Müdürümüz Nevzat Aksoy da konuyu takip ediyor.
     Küçükaydın, Kozandaki sulama kanallarının da önemli olduğuna işaret ederek, Bu sulama kanallarının üzerinin kapatılması için DSİ ile çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce bakanımıza da durumu arz ettim. Kendileri de bu konuyla ilgili kişilere çalışmaların yapılması konusunda talimat verdiler. İnşallah ileri ki günlerde bu projemizde faaliyete geçer. Kanalların üzerleri kapatılıp, kapalı sistem haline getirilirse, yolların genişlemesi sağlanarak ilçe trafiğini de bayağı bir rahatlatmış olur. Birde bu kanallar artık çok eski olduğu içinde bakım gerektiriyor ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber AK Parti Adana Milletvekili Küçükaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER