AK Parti Adana Milletvekili Erdinç, Saimbeylide

AK Parti Adana Milletvekili Erdinç, Saimbeylide


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Saimbeylide ziyaretlerde bulunarak vatandaşın sorunlarını dinledi.
     Saimbeyli ilçesindeki ziyaretlerine partisinin ilçe teşkilatı ile başlayan Erdinç, teşkilat mensuplarının çalışmaları hakkında bilgi aldı, istek ve taleplerini dinledi.
     Meclis çalışmaları ve Yeni Ticaret Kanunu hakkında partililere bilgi veren Erdinç ticari hayatı yaklaşık 55 yıldır düzenleyen, 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu yürürlükten kalkmış ve yerini 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa bırakmıştır.
     Erdinç, Yeni Türk Ticaret Kanununun, günümüz piyasa ve rekabet koşullarında eşitlik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkelerinin somut olarak hayata geçirilmesi sonuçlar doğurduğunu belirterek, şöyle devam etti.
     Yeni Ticaret Kanunu ayrıntılı bir şekilde şirket birleşmelerini, şirket bölünmelerini, tür değiştirmeleri, yurt dışına merkez nakillerini ve yurda merkez nakillerini düzenlemiştir. Ticaret hayatımızın en ciddi düzenlemelerinden biri olan Yeni Türk Ticaret Kanunu Hükümetimizin iktidarı süresince atmış olduğu en önemli adımlardan biridir. Çağımızın şartlarına uygun olmayan ve ticari hayatımızın gereksinimlerini yeteri kadar karşılamayan eski kanun değiştirilmiş, 21.yüzyılın gereklerine uygun Ticari hayatın daha düzgün bir şekilde işlemesini sağlayan bir yasa çıkarılmıştır. AK Parti iktidarı her alanda olduğu gibi bu alanda da bir ilki gerçekleştirmiştir.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber AK Parti Adana Milletvekili Erdinç, Saimbeylide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER