AK Parti 6. Bölge Toplantısı

AK Parti 6. Bölge Toplantısı -Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: -"Terörü, tüm riskleri alarak, çözüm süreci adı altında sona erdirme noktasındaki yürüyüşümüzün; Türkiye açısından, insanlık değerleri açısından çok kıymetli oldu


ANTALYA (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Terörü, tüm riskleri alarak, çözüm süreci adı altında sona erdirme noktasındaki yürüyüşümüzün; Türkiye açısından, insanlık değerleri açısından çok kıymetli olduğunu her yerde anlatalım" dedi.
     Yazıcı, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 6. Bölge Toplantısının öğleden sonraki oturumunda, AK Partinin kurulma süreci hakkında bilgi verdi.
     2001 yılında yola çıktıklarını ve 2002 yılında halkın yönetim sorumluluğunu AK Partili kadrolara teslim ettiğini söyleyen Yazıcı, her alanda sorunlu bir Türkiye devraldıklarını kaydetti.
     10 yılı aşkındır Türkiyeyi AK Partili kadroların yönettiğini belirten Yazıcı, Türkiyenin bu süre içinde önemli mesafe kaydettiğini bildirdi.
     İleri demokrasi için büyük adımlar atıldığını anlatan Yazıcı, Milli Güvenlik Kurulunun yapısının değiştirildiğini, kendi dönemlerinde faili meçhul algısının kalmadığını vurguladı.
     Yeni anayasa konusundaki çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Yazıcı; Türkiye Cumhuriyetinin 5 anayasası da olağanüstü dönemlerde ve darbeciler tarafından yapıldı dedi.
     Türkiyenin bugün en önemli meselesinin terör sorunu olduğuna işaret eden Yazıcı, şunları kaydetti:
     "Terörü, tüm riskleri alarak, çözüm süreci adı altında sona erdirme noktasındaki yürüyüşümüzün; Türkiye açısından, insanlık değerleri açısından çok kıymetli olduğunu her yerde anlatalım. Dedikodu üretenler var, bunlara karşı uyanık olalım. Büyük hedefe odaklanalım. Terörden arınmış bir Türkiyenin, coğrafyasına ne denli katkı sağlayacağını hiç bir zaman gözden uzak tutmayalım. Türkiyeyi çekemeyenler olacaktır, güçlenmesini istemeyenler de olacaktır. Bu konuda yolumuz doğrudur. Biz milletimizin yüzüne bakamayacak hiç bir icraat içinde olmadık. Milletimizin yüzünü kızartacak, dönüp baktığımızda yüzümüz kızaracak hiç bir eylemin içinde olmadık. En büyük zenginliğimiz de kardeşliğimizdir."
     Oturum başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahinin yaptığı programda, Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da "Darbeler ve Demokrasi" konulu bir sunum yaptı.
     8. Cumhurbaşkanı Turgut Özalın öldürüldüğüne inananlardan biri olduğunu ifade eden Tayyar, bu olayın, "Derin devletle çatışmaya girenlerin sonu bu şekilde sonuçlanır" tablosu çizdiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber AK Parti 6. Bölge Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER