Aile ve Sosyal Politikalar İletişim Merkezi

Aile ve Sosyal Politikalar İletişim Merkezi açılışı (1) -Bakan Fatma Şahin: -Biz nimetin ve külfetin eşit paylaşıldığı bir Türkiye istiyoruz. Hiçbir ayrımcılık istemiyoruz. Kadına yönelik şiddeti bir toplumsal sorun, bir insan hakk


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Biz nimetin ve külfetin eşit paylaşıldığı bir Türkiye istiyoruz. Hiçbir ayrımcılık istemiyoruz. Kadına yönelik şiddeti bir toplumsal sorun, bir insan hakkı ihlali, bir halk sağlığı sorunu olarak görüyoruz dedi.
     Bakan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İletişim Merkezinin açılışında, bugünün Birleşmiş Milletler Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olduğunu anımsatarak, Alo 183 hattının bugün Gaziantepte açılmasının bir tesadüf olmadığını belirtti.
     Sorunun bir parçası değil, çözümün bir parçası olmalıyız diyerek yola çıktıklarını ifade eden Şahin, herkesin huzurlu olmadıkça kendilerinin de huzurlu olamayacağını söyledi.
     Hizmete alınan sistemin, yalnızca şiddetle mücadele için yapılan bir sistem olmadığını dile getiren Şahin, Bir engelli, bir yaşlı, bir yoksul, bir muhtaç, bir yetim, bir öksüz... Orada bir şeye ihtiyacı varsa işte burada yetişmiş, önce bilgi ve teknolojik alt yapısı güçlenmiş, sonra yetişmiş personeliyle onları yönlendiren, destekleyen, bilgilendiren geri dönüşümlü bir sistemi hayata geçiriyoruz diye konuştu.
     Şahin, 2002 yılında bir oda, iki personel ve bir hat ile bu işe başlandığını kaydederek, şöyle konuştu:
     Alo, alo... Geri dönüşü yok. Böyle sistem çalışmaz. 2007 yılında bakanlık kendi içinde güçlendirmiş. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bu iş bizim işimiz değil. Bizim Gaziantepte bir sözümüz var, ekmeği ekmekçiye vereceksin derler. Dedik ki bu işi yapan, bu işin uzmanı kimse, biz bununla yapacağız. Bu işi en iyi yapan, şu anda bu işte kendini kanıtlamış, teknolojik altyapısı, bilgi donanım sistemiyle bu işi en iyi yapan birim Turkcell. Hemen onlarla bir araya gelelim dedik. Mekanı ayarladık, onlardan ne talep ettiğimizi anlattık.
     Alonun karşılığında sorunu çözüp geri dönen bir sistem. Bir zincirin halkalarını çevirmemiz, çözümü o hatta ulaştırmamız gerekiyor. Öyle çokta kolay bir şey değil. Buradaki personel 360 saat ders aldı bunun için. 9 hatta çıkan bir sistem var. 7 gün 24 saat bütün Türkiyeye hizmet eden bir sistem var. O yüzden biz Ankaradaki, bakanlıktaki bu sistemimizi kapattık, 144 hattıyla da birleştirdik, Alo 183 yardım hattıyla. Çünkü birçok rakamlar kişilerin kafasını karıştırıyor. Böyle bir hizmeti hayata geçirdik.
    
     -Çalışanlar kadınlar ve engelliler
    
     Bakan Şahin, bilgi ve teknoloji çağında herkese eşit fırsat sunmak zorunda olduklarını ifade ederek, Kadınıyla erkeğiyle herkesin yaşam kalitesini yükseltirken, herkesin kalkınmadaki hamlesini, kalkınmadaki becerisini, potansiyelini sistemin içine koymak durumundayız dedi.
     İletişim merkezinde çalışanların yüzde 53ünün kadın, yüzde 20sinin de engelli olduğunu ifade eden Şahin, Biz nimetin ve külfetin eşit paylaşıldığı bir Türkiye istiyoruz. Hiçbir ayrımcılık istemiyoruz. Kadına yönelik şiddeti bir toplumsal sorun, bir insan hakkı ihlali, bir halk sağlığı sorunu olarak görüyoruz. Kalkınmanın önünde en büyük engel görüyoruz. Demokratikleşmenin önünde en büyük engel görüyoruz diye konuştu.
     Kadına yönelik şiddetle mücadele ederken bilgi ve teknoloji altyapısını güçlendirdiklerini anlatan Şahin, şöyle devam etti:
     Sen kurumsal kapasiteni geliştirmezsen, buradaki konuk evi sayısından tutun, bütün bize ait Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ait kapasiteyi geliştirmezsen... Talep edecek, yer yok diyeceğiz, mazeret üreteceğiz. Bu bize yakışmaz dedik. Son 10 ayda bin olan kapasiteyi bin 700e çıkardık. Bunlar birbirine paralel çalışmalar. Bunun sonunda ne oldu- Bir yılda geldiğimiz yeri göstermek bakımından şu rakamları paylaşmak istiyorum. 183 ve 144 hattında 2001 yılı ortalaması gelen çağrı 24 binden bugün 2012de 52 bine yükselmiş. Kaydedilen çağrı 4 bin 311den 15 bin 409a yükselmiş. Çocuk ve gençlik hizmetlerimiz 413den 6 bin 678e, özürlü hizmetlerimiz bin 163den bin 638e, yaşlı hizmetimiz 155den 446ya, kadına yönelik hizmet bin 988den 4 bin 418e yükselmiş.
     Bakan Şahin, çağrı merkezlerinin erkeklere yönelik hizmetlerine de değinerek, şu bilgileri verdi:
     Erkeğe yönelik hizmet 179dan 446ya yükselmiş. Bana diyorlar ya siz hep kadınlara yardım ediyorsunuz diye. İşte kanıt. Biz aile bakanıyız, erkeklerin de bakanıyız dedik. O yüzden onlara olan hizmetlerimizi de güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Aileye yönelik hizmetlerde de 339dan bin 92ye yükselmişiz. Bir yılda yüzde 100ün üzerinde her değerde yükselme varsa doğru yoldayız. Şimdi 2023, 2071... Sorunlarımızı azaltan, kalkınmayı büyüten bir Türkiye istiyoruz. Bunun için de fırsat eşitliği istiyoruz. Harrandaki Eminenin Harwarddaki Emile ile yarışını istiyoruz. Harrandaki Eminenin bu yarıştan başarılı bir biçimde çıkmasını istiyoruz.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Kaan Bozdoğan / Sevil Çelik
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar İletişim Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER