Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Burdurda: -"Çözüm süreci dediğimiz süreç, kardeşlerimizin arasına atılan nifakın bitirildiğini, aslında binlerce yıldır kardeş olan insanların arasında yapay olarak oluşturulmaya çalışılan sü


BURDUR (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Çözüm süreci dediğimiz süreç, kardeşlerimizin arasına atılan nifakın bitirildiğini, aslında binlerce yıldır kardeş olan insanların arasında yapay olarak oluşturulmaya çalışılan sürecin tutmadığını gösteriyor" dedi.
     Şahin, Burdur programı kapsamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sosyal Tesislerinin açılışını yaptı. Burada, engelliler için hazırlanan Safahattan Seçmeler kitabının tanıtım törenine katıldı.
     AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Şahin, Türkiyenin yeni bir dönüm noktasında olduğunu söyledi. Bakan Şahin, şöyle konuştu:
     "Çözüm süreci dediğimiz süreç, kardeşlerimizin arasına atılan nifakın bitirildiğini, aslında binlerce yıldır kardeş olan insanların arasında yapay olarak oluşturulmaya çalışılan sürecin tutmadığını gösteriyor. Çünkü biz yaratılanı Yaradandan ötürü seven anlayışın mensuplarıyız. Hz. Mevlananın, Yunus Emrenin, Pir Sultan Abdalın diliyle milletimize baktık. O medeniyetin torunlarıyız. Dolayısıyla yeni bir sürece giriyoruz. Bu yeni süreçte inşallah, Allahın izniyle 75 milyonun bir ve beraber olduğu, bölgesi, dili, dini, mezhebi, cinsiyeti ne olursa olsun herkesin önce insan olduğu... Önce insan, o kadar önemli ki... Şeyh Edebalinin bize bıraktığı miras bu. Önce insan... İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.
     Her bir kardeşimiz bizim için çok kıymetli. Bize eşref-i mahlukat olarak doğan ve Yüce Allahın bize bıraktığı en önemli miras, önce insan... O yüzden biz, insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve onların ihtiyacı olan her şeyi, bölgesi ne olursa olun, herkesin burada tırnağına diken batsa, hangi bölgede olursa olsun, diğer kardeşinin canı yandığı zaman, biz bir milletiz. Reyhanlıda bir şey olduğu zaman, bir ana evlatsız kaldığı zaman bizim canımız ciğerimiz yanıyor."
     Türkiyenin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın vizyonu ve liderliğiyle zulmün karşısında ve mazlum halkların yanında durduğuna değinen Şahin, "Bugün işte o yüzden Filistinde biz varız. Somalide, Myanmarda biz varız. Çünkü bizim ecdadımız da oradaydı. Biz niye oradayız- diyemeyiz. Her milletin kaderi var. Bu bizim kaderimiz. Büyük milletlerin kaderi bu... Herkesi ve her şeyi düşünmek zorundayız. O yüzden kendi içimizde iri ve diri olacağız. Kendi içinde sorunlarını çözmüş güçlü bir millet olacağız ki bize ihtiyacı olanlara daha fazla el atalım" diye konuştu.
     Bakan Fatma Şahin, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğince düzenlenen, 2. Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarını da ziyaret etti. Şahin, Düve Güzellik Yarışmasında dereceye giren hayvanların sahiplerine ödüllerini verdi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce / Güç Gönel
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER