Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin: -Bu birlikteliği yaşadığımız ve yaşattığımız sürece hiç kimse emeline ulaşamayacak. Hiç kimse bu ülkenin bölünmezliğine, birliğine ve beraberliğine gölge düşüremeyecek -Myanmardak


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bu birlikteliği yaşadığımız ve yaşattığımız sürece hiç kimse emeline ulaşamayacak. Hiç kimse bu ülkenin bölünmezliğine, birliğine ve beraberliğine gölge düşüremeyecek dedi.
     Gaziantepte bulunan Bakan Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla kentteki bayramlaşma törenlerine katıldı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığında basına kapalı gerçekleşen bayramlaşmanın ardından Gaziantep Polisevine geçen Şahin, burada polislerin bayramını kutladı.
     Ardından Gaziantep İl Özel İdaresinde yapılan halkla bayramlaşma törenine de katılan Bakan Şahin, vatandaşlarla bayramlaştı.
     Şahin, yıllardır terörle mücadelede verilen en büyük mesajın, bu salondaki birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayarak, Bu birlikteliği yaşadığımız ve yaşattığımız sürece hiç kimse emeline ulaşamayacak. Hiç kimse bu ülkenin bölünmezliğine, birliğine ve beraberliğine gölge düşüremeyecek. Bunu çok önemsediğimi özellikle ifade etmek istiyorum şeklinde konuştu.
     Suriyede yaşanan olaylara da değinen Bakan Şahin, bu ülkedeki gözyaşı ve akan kanın bitmesinin en büyük temennisi olduğunu ifade ederek, kardeşin kardeşi vurmasına gönlünün razı olmadığını söyledi.
     Bakan Şahin, Suriyenin birlik ve beraberlik içerisinde bir bütün olarak yaşamasını çok önemsediklerini dile getirerek, Orada bizim dostlarımız, akrabalarımız ve kardeşlerimiz var. O yüzden bölge barışı için de dünya barışı için de bizim duruşumuz çok önemli. İnşallah güçlü bir duruş, güçlü bir lider, güçlü bir milletle Allahın izniyle, bölgenin barışına da güzel günlerin gelmesini temenni ediyoruz diye konuştu.
    
     -Aynı yürek yangısı
    
     Bakan Şahin, Myanmardaki bir açla, Somalide açıkta olanlar için herkesin aynı yürek yangısı ile hareket ettiğini belirterek, Bize ait değerler o kadar önemli ki sınırları aşıyor. Myanmardaki bir açla, Somalide açıkta olan ve Pakistandaki deprem mağdurları için hepimiz aynı yürek yangısıyla hareket ediyoruz. Vandaki deprem, nasıl birlik ve beraberliğimiz pekiştiriyorsa, sınırları aşan bize ait bu değerlerin güçlü bir şekilde devam etmesi en büyük dileğimiz dedi.
     Ramazanı kardeşlik duygusu içerisinde geçirdiklerini anlatan Şahin, ayrı coğrafyada ve dilde aynı inancı paylaşan bütün Müslümanların, Ramazanın faziletinden ve manevi ikliminden istifade ettiğini kaydetti.
     Açların doyurulduğu, yoksulluğun azaltıldığı, zenginin fakiri anladığı, sabrın ve şükrün arttığı bir ayı hep beraber yaşadıklarını ifade eden Şahin, şunları söyledi:
     Şimdi hep beraber bayramı kutluyoruz. Bayramlar yüreklerin birleştiği, kardeşliğin pekiştiği, dargınlığın ve kırgınlığın tamir edildiği günlerdir. Çok kıymetli günlerdir. Eğer bugün küreselleşmeyi yöneteceksek, eğer bugün tek tip dünyadan şikayet ediyorsak, ilaç da burası, korumamız, muhafaza etmemiz gereken alan da burası... Bayram sevincinin her daim olmasını, her ayın Ramazanın bereketiyle bereketlenmesini diliyorum.
     Ramazan Bayramının tatil günleri olmadığına işaret eden Şahin, gençlere ve çocuklara bu bayramın önemini öğretmek gerektiğini anlattı.
     Şahin, bu günlerin yaşanması, yaşatılması ve geleceğe taşınması gerektiğini dile getirerek, O yüzden çocuklarımızın, büyüklerimize olan saygısını güçlendirmemiz gerekiyor. Büyüklerimizin de çocuklarına olan sevgisini, muhabbetini artırmamız gerekiyor şeklinde konuştu.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata da bayramların özel günler olduğunu ifade ederek, bu günlerin sadece bayrama has olmamasını, yılın 365 gününün aynı duygu ve düşüncelerle yaşanması gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER