Ahmet Mahmut Ünlü:

Ahmet Mahmut Ünlü: -21 Aralıkta kıyamet kopmayacağını daha önce söyledik. Benim eski konuşmalarım var. Kıyametin kopmayacağı kesindi


ISPARTA (A.A) - Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, 21 Aralıkta kıyamet kopmayacağını daha önce söyledik. Benim eski konuşmalarım var. Kıyametin kopmayacağı kesindidedi.
     Ailesi ile birlikte dün Ispartaya gelen Ünlü, konakladığı Barida Otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, Karagümrük Çetesi davasında tahliye edildikten sonra çok ziyaretçisinin olduğunu, bu nedenle İstanbuldan hemen ayrılamadığını söyledi. Ispartaya 25 yıl önce geldiğini ancak buradaki türbeleri ve velileri tam olarak ziyaret edemediğini ifade eden Ünlü, Onun için içimde bir ukde vardı. Esas maksadım evliyaullahın türbelerini ziyaret etmektir dedi.
     Ispartada Fatih Sultan Mehmetin hocası Abdülkadir Habidi hazretleri ile diğer velilerin türbelerinin bulunduğunu dile getiren Ünlü, 28 ehli beytin mezarını da ziyaret ettiklerini kaydetti.
     Ispartadan yarın yapacağı ziyaretlerden sonra ayrılacağını aktaran Ünlü, Osmanlı ve Selçuklu devletlerinin şehirlerinin hepsi ilim şehridir. Isparta da bu kentlerden biridir. Ispartada 49 medrese bulunmaktadır. Şimdi bir ilde 2 üniversite bulunuyorsa o il büyükşehir oluyor. Ama Ispartada 49 medrese var. Isparta hak ettiği şekilde tanıtılmamış, ilgilenilmemiş. Umarım Ispartanın bu yönü ortaya çıkar. Ben bu durumdan çok etkinlendim. Allah, tekrar gelmeyi nasip eder inşallah. Allah, Ispartayı bugüne kadar korumuş, bundan sonra da muhafaza etsin diye konuştu.
     Ünlü, bir gazetecinin, Maya takvimine göre 21 Aralıkta kıyametin kopacağı söylendi ancak kıyamet kopmadı. Sizin yorumunuz nedir- sorusuna, 21 Aralıkta kıyamet kopmayacağını daha önce söyledik. Benim eski konuşmalarım var. Kıyametin kopmayacağı kesindi dedi.
     Bu arada, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Ünlüyü kaldığı otel odasında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Okan Özer
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ahmet Mahmut Ünlü: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER