Ahlat ve Adilcevazlı hacı adaylarına seminer

Ahlat ve Adilcevazlı hacı adaylarına seminer verildi


BİTLİS (A.A) - Ahlat Müftülüğü, Ahlat ve Adilcevazdan kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için seminer düzenledi.
     Ahlat Müftüsü Zahit Demirel tarafından, Ahlat Ulu Camide 5 gün boyunca verilen eğitim seminerine, Ahlat ve Adilcevazdan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve şirket organizasyonuyla hacca gidecek 75 hacı adayı katıldı.
     Hacı adaylarının, hac ibadetlerini eksiksiz yerine getirebilmeleri için bilgiler veren Demirel, hac hazırlıkları, hac seyahati ve intikal, hacılar için sunulan hizmetler, hac ibadetinin önemi, sosyolojik yansımaları, yapılış şekli, hacca ilişkin kusur ve cezalar, haccın farz, vacip ve sünnetleriyle, hac ve umrede takip edilecek hususlar, Mina, Müzdelife ve Arafat vakfeleri, hacda dua, Hazreti Muhammedin veda haccı, huzurlu bir hac için dikkat edilmesi gereken hususlar, zemzem suyu ve önemi, kul hakkının önemi ve helalleşmek, hac dönüşü ve sonrası umre yapmanın fazileti ve yapılış şekli, Mekke ve Medine ziyaret yerlerini anlattı.
     Seminerde öğrendikleri sayesinde hacı adaylarının ibadeti daha kolay ifa edeceğini belirten Demirel, hacı adaylarının kutsal topraklara gidiş ve dönüş seyahatlerinde bir takım sıkıntılar yaşayacaklarını, bu konularda sabırlı olmaları gerektiğini dile getirdi.
     Demirel, Bitlis genelinde 247 hacı adayından 151 kişinin Diyanet İşleri Başkanlığı, 96 kişinin ise şirket organizasyonuyla hacca gideceğini söyledi.
     Demirel, Ahlattan 39 kişi diyanet, 15 kişi ise şirket organizasyonu ile kutsal topraklara giderek hac ibadetini yerine getirecek. Müftülük olarak da geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ahlat ve Adilcevazdaki hacı adaylarımıza 5 gün süren seminer düzenledik. Hacı adaylarımız yüzde 90 oranında katılım sağladı. Sözlü ve görsel sunular eşliğinde hacı adaylarımızı bilgilendirdik dedi.
     Demirel, hacı adaylarının 15 Ekimde kutsal topraklara giderek hac ibadetlerini yapacağını ve 25 Kasımda yurda döneceğini kaydetti.
     Seminerde hacda yapılması gereken ibadet, temsili olarak hazırlanan Kabe maketinde, uygulamalı olarak gösterildi.
     Seminerde ayrıca hacı adaylarına görsel olarak bilgilenmeleri açısından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Kutsal İklime Yolculuk adlı video da izletildi.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlat ve Adilcevazlı hacı adaylarına seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER