Ahlat Milli Eğitim Müdürü Kılıç:

Ahlat Milli Eğitim Müdürü Kılıç: Öğrenciler yarı yıl tatilinde iyi dinlenmeli ve bol bol kitap okumalı


BİTLİS (A.A) - Ahlat Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, yarı yıl tatili nedeniyle veli ve öğrencilere önerilerde bulundu.
     Kılıç, öğrencilerin yarıyıl tatilinde iyi bir şekilde dinlenmelerini ve bol bol kitap okumalarını önerdi.
     Kitap okumanın hem beyni dinlendirdiğini hem de kelime dağarcığını zenginleştirdiğini belirten Kılıç, şöyle konuştu:
     Tatil öğrencinin kendini geliştirmesi için çok iyi bir fırsat. Bireyin kendini geliştirmesini sağlayacak en önemli etkinlik kitap okumaktır. Öğrenciler tatil boyunca bol bol kitap okuyacak zamana sahip olur. Bundan dolayı her öğrencimizin yarı yıl tatilinde mutlaka kitap okumasını öneriyoruz. Ayrıca tatil, kitap okumaya başlamak isteyen öğrenciler için bulunmaz bir fırsat. Bundan dolayı kitap okumak, iyi bir tatil programının olmazsa olmazlarından.
     Karnesinde zayıf not olan öğrencilerin 1. dönemin muhasebesini yapmaları gerektiğini belirten Kılıç, bu öğrencilerin başarısız oldukları derslere ağırlık vermesi ve bu dersleri tekrar gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.
     Öğrenci başarısız olduğu derste Nerede eksiğimiz, yanlışımız, ihmalimiz var diyerek, kendi öz eleştirisini yapmalı. Zayıf derslerini tekrar gözden geçirmeli diyen Kılıç, eğitimin çok önemli ayağı olan anne ve babanın da çocukları üzerindeki sorumluluğunu hatırlattı.
     Karnelerin ölçü alınmamasını isteyen Kılıç, Hiçbir anne baba şunu unutmamalı. Kötü karne düzeltilebilir fakat çocuğun kişiliğine verilen zarar telafi edilemeyebilir. Anne ve babalar çocuklarına her konuda destek olmalı. Çocuklarının karnesi nasıl olursa olsun, onları sevdiklerini ve değer verdiklerini göstermeliler. Çocuklarının başarısını başka çocuklarla özellikle de kardeşleriyle kıyaslamamalılar dedi.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlat Milli Eğitim Müdürü Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER