Ahilik Haftası

Ahilik Haftası -Hafta kapsamında Malatyada yapılması planlanan bazı etkinlikler iptal edildi -Etkinlikler yerine, şehitler için mevlit okutulacak


MALATYA (A.A) - Malatyada Ahilik Haftası kapsamında yapılması planlanan bazı etkinlikler iptal edildi. Etkinlikler yerine, şehitler için mevlit okutulacak.
     Ahilik Haftası dolayısıyla Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya Valisi Vasip Şahini makamında ziyaret etti.
     Vali Şahin, ziyarette yaptığı açıklamada, Türk milletinin Anadolu topraklarında esnaflık kültürünü aynı zamanda kendi irfan kültürüyle harmanlayıp insanlığın istifadesine sunduğunu belirtti. Ahiliğin de bu kültürde doğmuş bir müessese olduğunu dile getiren Şahin, Ahilik yüzyıllarca esnafımızın o edepli, irfanla dolu, bir başkasını düşünen tavırlı özelliklerini ortaya çıkarmış. İnsan yetiştirmiş. Sadece esnaf, zanaatkar yetiştirmemiş. Dolayısıyla Ahilik bizim için, tarihimizdeki en şerefli levhalardan, en güzel, mukaddes kurumlardan birisidir dedi.
     Bugün de o kültürün yaşatılması adına o gün benimsenen ilkelerin hayata geçirilmeye çalışıldığına dikkati çeken Şahin, bu kültürün yeni nesillere de aktarılmasının önemine işaret etti. Şahin, bu açıdan ilgili meslek teşekküllerinde Ahilik kültürünün yaygınlaşıp yeniden hayat bulmasının önemli olduğunu vurguladı.
     Hasan Hüseyin Erkoç da, Ahilik kültürünün toplumu birleştirme, kaynaştırma noktasında önemli bir görevi yerine getirdiğini hatırlattı.
    
     -Bazı etkinlikler iptal edildi-
    
     Şevket Keskin ise, son zamanlarda artan terör olaylarına değinerek, Terörü nefretle kınadığımızı her zaman beyan ediyoruz. Dün şehitlerimiz geldi. Kendilerine Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bütün Türk milletinin başı sağ olsun. Bu nedenle Kutlama Komitesince alınan karar doğrultusunda Ahilik Haftası için planladığımız bazı etkinlikleri iptal ettik. Halk oyunları gösterileri ve benzer sosyal etkinlikler yapılmayacak. Önümüzdeki perşembe günü bazı etkinliklerimiz var. Bu kapsamda sadece şet kuşatması yapılacak. Ahilik pilavı dağıtılacak. Diğer etkinliklerin yerine şehitlerimizin anısına bir mevlit okutacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER