AGÜ yerleşkesine Abdullah Gül Müzesi kurulacak

AGÜ yerleşkesine Abdullah Gül Müzesi kurulacak


KAYSERİ (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün adını taşıyan Kayserideki üniversitesinin merkez yerleşkesine müze kurulacak.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısında, çalışmaları süren projeler hakkında bilgi verdi.
     Erciyes Projesi için bugüne dek öz sermayelerinden 250-300 milyon lira harcama yaptıklarını ifade eden Özhaseki, arsalarını kendilerinin sattığı 21 otelin inşaatına da bu yıl başlanmasının planlandığını söyledi.
     Özhaseki, tarihi Kayseri Kalesi içindeki yapıların da bir ay sonra yıkılarak Kültür Merkezi Projesinin başlayacağını belirterek, Arkeoloji Müzesinin de buraya taşınacağını kaydetti.
     Kayseri Lisesinin tarihi binasını da restore edeceklerini dile getiren Özhaseki, binanın zemin katını Milli Mücadele Müzesine dönüştüreceklerini, üst katında da Kayseriye gelen önemli misafirleri ağırlayacaklarını kaydetti.
     Anadolu Harikalar Diyarı Projesinin 250-300 milyon liraya mal olacağını vurgulayan Özhaseki, Cumhurbaşkanımız 17 Mayısta Kayseriye gelecek. Yetiştirebilirsek burasının açılışını da 19 Mayıs gibi önemli bir günde yapmak istiyoruz. Ayrıca, Abdullah Gül Üniversitesinin (AGÜ) merkezi Sümer yerleşkesinde olacak. Buradaki tarihi binalardan biri restore edilerek cumhurbaşkanımızın adını taşıyan müzeye dönüştürülecek. Burada kendisine hediye edilen eşyalar sergilenecek diye konuştu.
     Özhaseki, inşaat çalışmaları süren büyük ölçekli projelerin maliyetinin de yaklaşık 1 milyar lira olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AGÜ yerleşkesine Abdullah Gül Müzesi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER