Ağrıdaki terör örgütü davasında karar

Ağrıdaki terör örgütü davasında karar -İçerisine bomba yerleştirilmiş termosla yakalanan kişiye 12 yıl 6 ay, kendisinden bu düzeneği saklamasını istediği iddia edilen Suriye asıllı terör örgüt mensubuna da 13 ayrı suçtan, bir müebbetl


ERZURUM (A.A) - Ağrıda evinin bahçesinde sakladığı, içerisine bomba yerleştirilmiş termosla yakalanan kişi 12 yıl 6 ay, kendisinden bu düzeneği saklamasını istediği iddia edilen Suriye asıllı terör örgütü mensubu da 13 ayrı suçtan, bir müebbetle 120 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Fadıl Özdoğan ile Suriye uyruklu terör örgütü üyesi Hasan Nebu ve avukatları hazır bulundu.
     Sanıklardan Özdoğan son savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, "Evime silahlı gelen bir kişiye karşı yapabileceğim bir şey yoktur. Verdiği poşetin içinde eşya olduğunu söyledi. Ben bunu aldım, çöplerin bulunduğu yere attım, bomba olduğunu bilmiyordum. Beni öldüreceğinden endişe ettim. Dilim tutuldu, suç işleme kastım yoktur. Beraatımı talep ederim" dedi.
     Son sözü sorulan Nebu da örgüte çocuk yaşlarda katıldığını anlatarak, "Ben Müslümanım, öldürmenin doğru bir şey olmadığını biliyorum. Örgüte katıldıktan sonra İslam dininin yasakladığı şeylerden dolayı 8 yıllık süre içinde kimseyi öldürmedim. Örgüt bu nedenle birçok kez beni sorgulamıştır. Ne tam örgütün içindeydim ne de teslim olabildim" diye konuştu.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahyanın, nasıl bu kadar düzgün bir Türkçe konuştuğunu sorması üzerine Nebu, "Suriye vatandaşı olan Kürt kökenli birisiyim. Örgüte katıldıktan sonra Türkçe öğrendim. Yakalandıktan sonra ben de Türkçe konuşmaya başladım" cevabını verdi.
     Kendisine yöneltilen suçlamalardan Patnos Bölge Trafik Denetleme Amirliğine yapılan roketli saldırıyı ve Tutak İlçe Emniyet Amirliğine yapılan saldırıyı kabul ettiğini belirten Nebu, "Katıldığım belirtilen diğer eylemleri kabul etmiyorum. O akşam yanımda bulunan sanıkla tesadüfen karşılaştık. Onu tehdit ettim. Poşeti ona zorla verdim" şeklinde konuştu.
     Mahkeme Başkanı Kahya, duruşmaya verdiği ara sonrası sanık Fadıl Özdoğanın "PKK terör örgütüne silah sağlama" suçundan 12 yıl 6 ay, sanık Hasan Nebuyu 13 ayrı suçtan bir müebbetle 120 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Nebunun 2 suçtan da beraatı kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Ağrıdaki terör örgütü davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER