Ağrıda termal kaynaklar değerlendirildi

Ağrıda termal kaynaklar değerlendirildi


AĞRI (A.A) - Diyadin ilçesinde düzenlenen toplantıda termal su kaynakları değerlendirildi.
     Vali Mehmet Tekinarslan başkanlığında kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda, termal su kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için değerlendirme yapıldı.
     Tekinarslan, burada yaptığı konuşmada, kentte çok önemli bir jeotermal su kaynağının olduğunu belirterek, bunun bir şekilde turizme ve Türkiye ekonomisine kazandırılması gerektiğini söyledi.
     Diyadin kaplıcalarının etraflı olarak masaya yatırılması gerektiğini vurgulayan Tekinarslan, şunları kaydetti:
     Birkaç küçük kaplıca işletmesi var. Diyadinde belli birkaç iş yeri ve konut termal suyla ısınıyor. Ama onların da çeşitli sorunları var. Bazen aboneler, bazen de işletmeci fiyatlardan şikayetçi oluyor. Diğer taraftan tarımsal amaçlarla kullanılıp kullanılamadığına yönelik fikirler var. Başarılı bir seracılık denemesi olmuş. İnşallah yenileri de olacak. Dolaysıyla buradaki arkadaşlarımız Diyadindeki sıcak su kaynağının fiziki durumunu, kimyasal durumunu, sağlıkla ilgili yönlerini, buradaki suyun kaynak durumunu, işletme durumunu, mülkiyet durumunu ve ruhsat durumunu bizlere aktaracaklar.
     Tekinarslan, yapılacak çalışmalarda konunun bilimsel ve sağlıklı bir şekilde ortaya konulması gerektiğinin altını çizdi.
    
     Muhabir: Cemil Karip / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ağrıda termal kaynaklar değerlendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER