Ağrıda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Ağrıda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri


AĞRI (A.A) - Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Müftülük tarafından Yazılı köyünde etkinlik düzenlendi.
     Köy meydanındaki etkinliğe Vali Mehmet Tekinarslan, İl Müftüsü İzani Turan, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve köylüler katıldı.
     Kur-anı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Müftü İzani Turan, Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde köylerde de program düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:
     "Bugün 12 köyden katılımla programımızı gerçekleştiriyoruz. Görüyoruz ki köylü kardeşlerimiz yağmur, çamur demeden Peygamber Efendimizin sevgisini yüreklerinde taşıyarak buraya geldiler. Buradan bütün İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum ve Peygamber Efendimizin hayatını kendine rehber edinen bir toplum diliyorum."
     Vali Tekinarslan da İslam Peygamberini doğru anlamanın önemine değinerek, Kutlu Doğum Haftasının Müslümanlar için büyük önem taşıdığını vurguladı.
     Ağrıda hafta etkinliklerine yoğun ilgi gösterildiğine işaret eden Tekinarslan, "Sizler buraya yağmur çamur demeden çıkıp geldiniz. Bu sizin Peygamber Efendimize olan sevginizin de bir göstergesidir. Peygamber sevgimizi ifade etmek için sadece yılda bir kere Kutlu Doğumda onu anmak yetmez. Onun bize getirdiği güzellikleri idrak ederek hayatımızın bütününe yansıtmamız lazım" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından İl Müftülüğü Musiki Cemiyeti Korusu ilahi seslendirdi, Hazreti Muhammedin hayatının anlatıldığı oratoryo sahnelendi.
    
     Muhabir: Fatma Güven
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Ağrıda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER