Ağrıda kurum müdürleriyle değerlendirme toplantısı

Ağrıda kurum müdürleriyle değerlendirme toplantısı -Vali Tekinarslan: Ortalama 2 bin rakımlı bir coğrafyada yaşıyoruz. Kar yağdı diye Ağrıda hayat durmuyor


AĞRI (A.A) - Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Kar dünyanın neresinde yağarsa yağsın birkaç gün zorluk yaratır. Ortalama 2 bin rakımlı bir coğrafyada yaşıyoruz. Kar yağdı diye Ağrıda hayat durmuyor dedi.
     Vali Tekinarslan, Diyadin ilçesindeki bir otelde il ve ilçe kurum müdürleriyle değerlendirme toplantısı yaptı. Tekinarslan, kentte karın yağmasının ardından bölgede önemli bir problem yaşanmadığını söyledi.
     Bu yıl bölgeye kış mevsiminin geç geldiğini belirten Vali Tekinarslan, şunları kaydetti:
     Bir ay kadar bir avantajımız var. Şimdi kar doğal olarak buraya yağar. Yani burada şaşılacak bir şey yok, kaygılanacak bir şey yok, olağanüstü bir şey de yok. Kar dünyanın neresinde yağarsa yağsın birkaç gün zorluk yaratır. Ortalama 2 bin rakımlı bir coğrafyada yaşıyoruz. Kar yağdı diye Ağrıda hayat durmuyor. Mesele karın yağıp, yolu kapaması değildir. Ne kadar kısa zamanda biz buna müdahale edebiliyoruz, hangi önceliklerle müdahale edebiliyoruz, ne kadar kısa zamanda orada işte orada yol kapanması başta olmak üzere doğal sıkıntılarla mücadele kabiliyetimizdir.
     Burada yapılan icraatları, hizmetleri değerlendirip daha da geliştirme arzusunda olduklarını ifade eden Tekinarslan, basın mensuplarının Doğu ve Güneydoğu Anadoluda yaşananları abartılı şekilde yansıttığını söyledi. Vali Tekinarslan, şöyle devam etti:
     Basın mensubu arkadaşlarımıza da bu konuda uyarı yapmış olayım. Doğu ve Güneydoğu Anadoluda olan her kötü olay on kat abartılı gösteriliyor. Bazı yazar, çizer arkadaşlarımız, iyi olan olayları da çoğu zaman görmezden geliyor. Hayatın doğasında bu yoktur aslında. İyiyi olduğu gibi bütün yönleriyle, güzeli, doğruyu, doğru yapılanı bütün yönleriyle, olumsuz olanı da bütün yönleriyle ortaya koymamız lazım ki insanlarımız mahkemesini yapsın ve tabloyu ona göre değerlendirsin. Şimdi burada kar yolları kapattı, Türkiyeyi esir aldı, Doğuda hayat bitti gibi haber yapmanın nasıl bir faydası oluyor. Burada yaşayanlara veya Batıda yaşayanlara ben merak ediyorum açıkçası. Halbuki bizler yüzlerce binlerce yıldır burada yaşıyoruz. Bu kar da yüzlerce binlerce yıldır yağıyor.
     Son yıllarda karla mücadelede kapasitenin yükseldiğini anlatan Tekinarslan, Bizim dün itibarıyla 52 köyümüzün yolu kapalıydı. 61 aracımızla biz burada kar mücadelesi yapıyoruz. Bugün itibarıyla 39 köyümüzün yolu kapalı dedi.
    
     Muhabir: Metin Karip / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda kurum müdürleriyle değerlendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER