AGİTPA Başkanı Migliori, Harranda

AGİTPA Başkanı Migliori, Harranda -Migliori: Binlerce kilometre mesafe olsa da aynı geleneklere sahip Alberobello ile Harran arasında bir kardeş şehir anlaşması yapılması doğanın gereğidir


ŞANLIURFA (A.A) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başkanı Riccardo Migliori, yapısal benzerlik gösteren İtalyanın Alberobello bölgesiyle Harranın kardeş şehir yapılması için çalışma başlatacağını söyledi.
     Migliori ve beraberindeki heyet, Ankaradaki temaslarının ardından Şanlıurfaya geldi. AGİTPA Türk Grubu Başkanı Emin Önen ve diğer yetkililerle Harran ilçesine geçen Migliori, Harran Kaymakam vekili Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldızdan ilçeyle ilgili bilgi aldı.
     Harran Ören yeri, dünyanın ilk İslam Üniversitesi olduğu belirtilen kalıntılar ve konik kubbeli evleri ziyaret eden Migliori, burada yöresel kıyafet giyip hatıra fotoğrafı çektirdi.
     AGİTPA Başkanı Riccardo Migliori, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Harrandaki konik kubbeli evlerin İtalyanın Alberobello bölgesindeki evlere benzediğini söyledi.
     İtalyada bu tarz yapıların Trulli adıyla ifade edildiğini ancak inşaat sırasında kullanılan malzemenin Harrandakinden biraz farklı olduğunu anlatan Migliori, İtalyanın kırsal kesimine yayılmış olan evlerde hala yaşamayı sürdüren kişiler var. Oradaki yapıların üzeri beyaza boyalı. Binlerce kilometre mesafe olsa da aynı geleneklere sahip Alberobello ile Harran arasında bir kardeş şehir anlaşması yapılması doğanın gereğidir. Sayın Milletvekili Emin Önen beyefendi ile bu konuda şimdiden mutabık kaldık. O bölgeden üst düzey temsil niteliği olan bir heyeti hemen organize edeceğim ve burayı ziyarete gelmelerini sağlayacağım diye konuştu.
     AGİTPA Türk Grubu Başkanı Emin Önen de heyetin ziyaretleri kapsamında Harranı gezdiğini ve buradaki kümbet evlerle benzer yapıya sahip olan İtalyanın Alberobello kasabasının kardeş şehir yapılmasıyla ilgili konuştuklarını aktardı.
     Migliori ve beraberindeki heyet, Harrandaki temaslarının ardından Suriyelilerin yaşadığı kampı ziyaret etmek üzere Akçakaleye gitti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber AGİTPA Başkanı Migliori, Harranda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER