Ağır ruhsal rahatsızlıklara sanatsal tedavi

Ağır ruhsal rahatsızlıklara sanatsal tedavi -Giresunda Toplum Ruh Sağlığı Merkezince düzenlenen ahşap oymacılığı ile resim ve el sanatları kursları, hastaların tedavisinde yardımcı metot olarak kullanılıyor (Fotoğraflı-Gör


GİRESUN (A.A) - Giresunda Toplum Ruh Sağlığı Merkezince düzenlenen ahşap oymacılığı ile resim ve el sanatları kursları, hastaların tedavisinde yardımcı metot olarak kullanılıyor.
     Yıl boyunca düzenlenen kurslarda hastaların ürettiği ürünlerden oluşan ve Can Akengin Sanat Galerisinde açılan sergide gazetecilere açıklama yapan Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Murat Uçak, merkezlerinde ağır ruhsal problemi olan hastaların tedavisinin gerçekleştirildiğini söyledi.
     Halk Eğitim Merkezinin öğreticileri tarafından hastalara verilen kurslarda üretilen ürünlerin satışa çıkarıldığı bilgisini veren Uçak, bu kursların, tedavilerinin birer parçası olduğunu vurguladı.
     Kursların hastaların sosyal becerilerinin gelişiminde ve dışa açılmalarında önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Dr. Uçak, Şu anda kayıtlı 35 hastamız bulunuyor. 20 hastamız burada hem tedavi görüyor hem de sanatsal etkinliklerle meşgul oluyor dedi.
     Kurs öğreticilerinden resim öğretmeni Hatice Hakalmaz da sanatla terapinin öğrencilerde ciddi değişimlere yol açtığını savundu.
     Kursun başlangıcında zorlanan hastaların ürettikleri ürünü tamamladıklarında şaşkınlık yaşadıklarına işaret eden Hakalmaz, hastaların iyileşme sürecine katkıda bulunmalarının kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.
     Sergi, 22 Kasıma kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ağır ruhsal rahatsızlıklara sanatsal tedavi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER