AGD Tavşanlı Şube Başkanı Çetin:

AGD Tavşanlı Şube Başkanı Çetin: -Sağlık Bakanlığının uygulamaya çalıştığı Anne Sütü Bankası Projesi, iyi niyetle yola çıkılsa da toplumun geleceği bakımından tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir projedir


KÜTAHYA (A.A) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tavşanlı Şube Başkanı Sabit Çetin, Sağlık Bakanlığının uygulamaya çalıştığı Anne Sütü Bankası Projesinin, iyi niyetle yola çıkılsa da toplumun geleceği bakımından tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir proje olduğunu savundu.
     Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, projenin, aile bağlarını dejenere edebilecek bir uygulamaya dönüşebileceğini iddia etti.
     İnanç ve düşünce hürriyetinin, en temel insan haklarından olduğuna işaret eden Çetin, şunları kaydetti:
     Kişilerin aile oluştururken ve devamlılığını sağlarken bunu inançları ekseninde yürütmeleri de seküler metinlerle kısıtlanamayacak haklardandır. Nisa Suresinin 23üncü ayeti, süt kardeşliğini aynen soydan gelen kardeşlik gibi kabul etmiş ve bir evlilik yasağı getirmiştir. Bu ayetten, nesepten dolayı haram olanlar sütten dolayı da haram olur hükmüne varılmıştır. Her inançta olduğu gibi bu yasak da bir duyarlılık meselesidir. Sağlık Bakanlığının uygulamaya çalıştığı Anne Sütü Bankası Projesi, iyi niyetle yola çıkılsa da toplumun geleceği bakımından tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir projedir. Bir apartmanda yaşayan insanların birbirlerini tanımaz hale geldiği bir toplumda muhtemel süt bankası personelinin bu duyarlılığa sahip olduğundan kim, nasıl emin olacak- Elbette hiçbir mama, anne sütünün yerini tutamaz ve elbette münferit süt anneliği uygulaması duyarlılık sahibi aileler için bir çıkış yolu olabilir ancak aile bağları, nikah ve evlilik bağları, Anne Sütü Bankası Projesi kapsamında ilerleyen süreçte küresel ekonomiye eklemlenmiş bir uygulamaya dönüşmesi muhtemel bir girişime kurban edilmemelidir. Süper marketlerin raflarında satılan birçok gıdanın içeriğinde helalliği tartışılan binlerce katkı maddesine karşı önlem alınamazken süt anneliği meselesinde alınacak önlemelerle bir karışıklığa mahal verilmemesinin çok zor olduğunu düşünüyoruz.
     Çetin, Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları çerçevesinde de olsa toplumun temel değerlerini hafife alan hiçbir uygulamaya onay verilmemesi ve bu projeden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber AGD Tavşanlı Şube Başkanı Çetin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER