Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arap: Modernizasyon planı sunulmayan birçok kesimhane, mezbaha, sucuk işletmesi, et işleme tesisi, yumurta paketleme ve süt işleme tesisinin faaliyetleri durduruldu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, denetimleri sonucu modernizasyon planı sunulmayan birçok kesimhane, mezbaha, sucuk işletmesi, et işleme tesisi, yumurta paketleme ve süt işleme tesisinin faaliyetlerinin durdurulduğunu bildirdi.
     Arap, yaptığı yazılı açıklamada, modernizasyon planı sunulan işletmelerin büyük çoğunluğunda Avrupa Birliği (AB) standartlarında modernizasyonlara başlandığını belirtti.
     İşletmelerin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrolünde AB normlarında üretim yapabilecek düzeyde standartlarını yenilemeye başladığı bilgisini veren Arap, şunları kaydetti:
     Modernizasyon planı sunulmayan birçok kesimhane, mezbaha, sucuk işletmesi, et işleme tesisi, yumurta paketleme ve süt işleme tesisinin faaliyetleri durduruldu. Modernizasyonlar tamamlandığında Afyonkarahisar artık sucuk, kaymak gibi ürünlerinde sadece lezzet değil, hijyen şartlarına uygun ve izlenebilirliği sağlanmış son derece modern tesisleriyle ülke genelinde konuşulan ve diğer illere örnek bir il olacak. Bu sayede de güvenilirliği öne çıkan bu ürünlerinde yurt içi ve yurt dışında daha fazla tercih edilerek, ticaretin de büyük hareketlilik sağlanacak ve sektör daha fazla kar edecek.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER