Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Onbaşı Emrah Aralın Gölmarmara ilçesindeki evinde yas var


MANİSA (A.A) - Afyonkarahisarda askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden onbaşı Emrah Aralın (25) Manisanın Gölmarmara ilçesindeki evinde yas var.
     Askere gitmeden önce Gölmarmarada vekil öğretmenlik yaptığı öğrenilen Emrah Uralın şehit olduğu haberi babası Reşat Urala henüz bildirilmedi. Oğlunun yaralı olduğu söylenen baba, fenalaştığı için Devlet Hastanesinde kontrol altında tutuluyor.
     Anne Emine Aralın ise haberi aldıktan sonra fenalaştığı ve evde baygın olarak doktor kontrolünde yattığı öğrenildi.
     1 aylık asker olduğu belirtilen Emrah Aralın şehit olduğu haberi memleketine ulaştıktan sonra Aralın yakınları ailesinin oturduğu eve Türk bayrağı astı.
     Şehidin amcası Hasan Aral, AA muhabirine yaptığı açıklamada Emrahın Ramazan Bayramından 10 gün önce vatani görevine başladığını, ilk görev yeri olan Samsundan sonra Afyonkarahisara gittiğini söyledi.
     Emrah Aralın matematik öğretmeni olduğunu kaydeden amca Aral, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Askerliğini bitirip, görevine başlamayı hayal ediyordu. Bundan dolayı dağıtım iznini bile kullanmadı. Afyonkarahisara geleli 3 gün olmuş, 3 günlük askerin cephanelikte işi ne- Biz bunu anlayamıyoruz. Olay gece saat 21.15te olmuş. Bu askerin mesaisi kaçta bitiyor. Biz bu olayın kaza olmadığını düşünüyoruz.
     Aralın diğer amcası Salih Aral ise Emrahın şehit olduğuna dair kendilerine resmi bir haber iletilmediğini, haberi televizyonlardan öğrendiklerini kaydetti.
     Şehidin babasının yüksek tansiyon ve epilepsi hastası olduğunu, bu nedenle haberi kendisine veremediklerini anlatan Aral, şöyle konuştu:
     Babası, oğlunun yaralı ve hastanede tedavi altında olduğunu biliyor. Babası fenalaştı. Şehidin ikizi olan kız kardeşi Ebru da fenalaştı, hastaneye kaldırıldı. Annesi Emine de haberi alınca bayıldı, evde baygın yatıyor. Geçen hafta Emrahın yemin töreni vardı. Babasına törene gidecek misin- diye sordum. Oda bana Param yok, gidemeyeceğim dedi. Acımız büyük.
     Şehidin en küçük amcası Rıdvan Aral da matematik öğretmeni olan Emrahın KPSSden 85 puan aldığını ve atanmayı beklediğini söyledi.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER