Afyonkarahisardaki eski belediye binasının restorasyonu

Afyonkarahisardaki eski belediye binasının restorasyonu -Vali Balkanlıoğlu, Hükümet Konağı olarak kullanılması planlanan binada inceleme yaptı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Hükümet Konağı olarak kullanılması planlanan ve restorasyon çalışmalarına devam edilen eski belediye binasında inceleme yaptı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Meydanı Projesi kapsamında mevcut Hükümet Konağı binası yıkılacağı için Valilik birimleri eski belediye binasına taşınacak. Bundan dolayı eski belediye binasında restorasyon çalışması yapılıyor.
     Restorasyon ve güçlendirme çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi alan Balkanlıoğlu, eski belediye binası yenilenirken tarihi dokunun korunmasına dikkat edildiğini bildirdi.
     Tadilat, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının tarihi binanın aslına uygun olarak gerçekleştirildiğini belirten Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
     Herhangi bir yıkım veya yeni ilave yapım söz konusu değildir. Bu işlemleri gerçekleştiren firma, bu konuda deneyimli bir firmadır. Nitekim Antalya Valiliğinin de restorasyonunu yapmışlar. Gittim ve yerinde inceledim. Bu binanın daha güzel bir duruma getirileceğine inanıyorum. Çalışmalar kısa süre içinde tamamlanacaktır. Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından belirtilen şartlar ve tekniklere göre restorasyon sürüyor. Dış cepheler tekniğine uygun olarak temizlenecek. İçeride ise özgün yapı korunarak Valilik hizmet birimleri için mekanlar oluşturularak. İç ve dış beden duvarlarıyla ahşap doğrama ve döşemelerinde ise proje kapsamında aslına uygun yenileme ve onarım yapılacaktır.
     Balkanlıoğlu, restorasyonun gelecek kasım ayının ortasına kadar tamamlanmasını beklediklerini duyurdu.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki eski belediye binasının restorasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER