Afyonkarahisarda fırıncılara genel gıda hijyeni eğitimi

Afyonkarahisarda fırıncılara genel gıda hijyeni eğitimi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından fırıncılara yönelik genel gıda ve hijyen eğitimi verildi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi olan fırınlarda, ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personelle fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele genel gıda hijyeni konularında eğitim verildiğini bildirdi.
     Hijyen konusunda ekmek üretici ve satıcılarının dikkat etmeleri gerektiğini belirten Arap, şunları ifade etti:
     Güvenilir gıda halk sağlığı açısından büyük önem arz ediyor. Gıda üretimi yapacak herkes belirlenen kurallara uymak ve bu koşullarda üretim yapmak zorundadır. Gıdanın, üretilmesi ve tüketilmesi noktasında et-süt işletmeleri, fırınlar, kasaplar gibi faaliyet gösteren tüm sektöre hijyen ve mevzuat eğitimleri verilmiş ve verilmeye devam edecek. Müdürlüğümüzün bu konudaki çalışmaları herkes işini doğru yapana kadar devam edecek.
     Arap, eğitim toplantılarının Sandıklı, Dinar ve Bolvadin ilçelerinde devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda fırıncılara genel gıda hijyeni eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER