Afyonkarahisarda 5 ton ete el konuldu

Afyonkarahisarda 5 ton ete el konuldu -İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde faaliyet yürüten kesimhane ve kombinalarda gerçekleştirdiği denetimde, veteriner kontrolü olmadan kesimi yapıldığı belirlenen


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde faaliyet yürüten kesimhane ve kombinalarda yaptığı denetimlerde, veteriner kontrolü olmadan kesildiği belirlenen 14 hayvana ait mühürsüz yaklaşık 5 ton ete el koydu.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gıda Kontrolü ekipleri, kent merkezinde faaliyet gösteren kesimhane ve kombinalara yönelik denetim gerçekleştirdi.
     Denetimlerde, mühür bulunmayan ve veteriner kontrolü olmadan kesildiği belirlenen 14 hayvana ait yaklaşık 5 ton karkas ete, imha edilmek üzere el konuldu.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, et-süt işletmeleri, fırınlar, kasaplar gibi gıda ile bir çok sektörde faaliyet gösteren işletme yetkililerine, hijyenlik ve mevzuatın gereklilikleri konusunda eğitimler verildiğini belirterek, özellikle resmi veteriner kontrolü olmadan kaçak hayvan kesimi yapılmamasıyla ilgili bir çok kez uyarılarda bulunulduğunu kaydetti.
     Küpesiz, kimlik belgesiz, veteriner sağlık raporsuz hayvanların kesilmesinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı küpeleme ve kimliklendirme çalışmalarını olumsuz etkilediğini ifade eden Arap, kimsenin yasaları çiğneyerek başkalarının sağlığı ile oynamaya ve tehlikeye atmaya hakkının olmadığını bildirdi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda 5 ton ete el konuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER