Afyon Kocatepe Üniversitesinde teknopark oluşturma çalışmaları

Afyon Kocatepe Üniversitesinde teknopark oluşturma çalışmaları -Üniversitede, Kariyer Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ile Teknoloji Geliştirme Merkezinin ardından teknopark çalışmalarının da başlayacağı bildirildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ), Kariyer Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (KADEM) ile Teknoloji Geliştirme Merkezinin (TEKMER) ardından teknopark oluşturma çalışmalarının da başlayacağı bildirildi.
     Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiğinden bu yana üniversite-şehir işbirliğine, üniversitenin şehre katkı yapmasına yönelik her türlü çalışmaya destek vermeye çalıştığını, bu kapsamda üniversite-sanayi, üniversite-kent işbirliğini önemle ele aldığını söyledi.
     Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik şehrin öncü sektörlerine destek sağlayacak yeni merkezler kurma, mevcutları aktif hale getirmeye yönelik her faaliyeti öncelikle gördüklerini ve desteklediklerini ifade eden Solak, şunları kaydetti:
     Günümüz küresel rekabet ortamında faaliyet gösteren işletmelerin rekabet edebilmeleri, kendilerini yenilemekten geçmektedir. Sağlıklı bir AR-GE süreci için yüksek teknolojiye, alt yapıya ve beyin gücüne ihtiyaç olduğu bilinen bir gerçektir. Bu ihtiyaç, üniversitelerin temsil ettiği beyin gücü, bilimsel çalışma ortamı, teknolojinin kullanımı ve alt yapısı ile KOBİlerin temsil ettiği girişimci, yaratıcı ve yenilikçi üretim gücünü birleştirecek TEKMER ve teknoparklardır.
     Üniversite olarak bu gelişmeler ışığında, TEKMER ve teknopark kurmanın öneminin farkında olduklarını anlatan Solak, geçtiğimiz yıl üniversite, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile kampüs alanı içerisinde TEKMERin açılışını yaptıklarını, şu ana kadar 8 AR-GE projesinin değerlendirildiğini, bunlardan 5 projenin desteklemeye uygun proje olarak belirlendiğini belirtti.
     Üniversite bünyesinde KADEMi kurduklarını aktaran Solak, Afyonkarahisarda faaliyet gösteren işletmelerin TEKMERde, üniversitenin beyin gücü, bilimsel çalışma ortamı, KOSGEBin ve diğer kurumların sağlayacağı teşvik ve desteklerden en üst düzeyde faydalanmalarına yönelik danışmanlık faaliyetlerini de başlattıklarını kaydetti. Afyonkarahisarda teknopark kurulması için çalışmalara başlanacağını duyuran Solak, Vali İrfan Balkanlıoğlunun başkanlığında hafta içerisinde teknoparkı kurma çalışmalarını başlatacaklarını bildirdi.
     Yer konusunda geçen yıl sıkıntı çektiklerini, bunun da 1.5 yıl kaybettirdiğini dile getiren Solak, geçen hafta yenilenebilir enerji kapsamında ilk firmanın geldiğini, yer istediklerini anlatarak, Özellikle termal otel sistemindeki iyileşme, sağlık turizmi konusundaki gelişmeler, üniversitemize teknopark konusunda talepleri artırdı. Bizim kısa sürede organize olarak, büyük projeleri teknopark kapsamında güzel bir hamleyle başlatmamız gerekiyor dedi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER