Afrikalı mülteci çift, mutluluğu Türkiyede buldu

Afrikalı mülteci çift, mutluluğu Türkiyede buldu -Demokratik Kongodaki iç karışıklık nedeniyle yaklaşık 3 yıl önce Türkiyeye gelen çift, ülkelerinden binlerce kilometre uzaklıktaki Eskişehirde evlendi


ESKİŞEHİR (A.A) - Yıldız Gündoğmuş - Demokratik Kongoda yaşanan iç karışıklık nedeniyle yaklaşık 3 yıl önce Türkiyeye gelen mülteci çiftin nikahı, ülkelerinden binlerce kilometre uzaklıktaki Eskişehirde kıyıldı.
     Jean Cloude Mutombo Katumbay (32) ile Fatıma Ömerin (25) nikah töreni, Eskişehirin tarihi mekanlarından Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Külliyesi Nikah Dairesinde gerçekleştirildi.
     İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) Eskişehir Mülteci Programı Sosyal Sorumlusu Özlem Metenin de şahitlik yaptığı çifte nikah yüzüklerini, nikah memuru taktı.
     Törene, gelin ve damadın Eskişehir ile Konyada yaşayan mülteci arkadaşları katıldı.
    
     -Eşim; babam, annem, arkadaşım, kısacası her şeyim-
    
     Katumbay, AA muhabirine, yaklaşık 3 yıl önce ülkesindeki iç karışıklık yüzünden kendisinin de bulunduğu bir grubun, İstanbula getirildiğini söyledi.
     Ömer ile burada tanıştıklarını ve birbirlerine aşık olduklarını belirten Katumbay, daha sonra kendisinin Konyaya, eşinin de Eskişehire gönderildiğini bildirdi.
     Bunun ardından polisin verdiği izinle birbirlerinin yaşadığı kentlere gidip görüşme imkanı bulduklarını ve evlenme kararı aldıklarını ifade eden Katumbay, Ülkemizdeki iç karışıklıktan dolayı ailelerimiz, nikahımıza katılamadı. Mülteci olduğumuz için ülkemize yeniden gitme imkanımız yok. Bundan sonra hayatımızı Eskişehirde sürdürmek istiyoruz dedi.
     Ömer de Türkiyede geçirdiği ilk günlerde buraya alışmakta zorlandığını, ancak Katumbay ile tanışınca hayatının değiştiğini anlattı.
     Eşi sayesinde birçok zorluğu aştığını dile getiren Ömer, Eşim; babam, annem, arkadaşım, kısacası her şeyim diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afrikalı mülteci çift, mutluluğu Türkiyede buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER