Afrikanın en büyük camisinin yüzde 35i

Afrikanın en büyük camisinin yüzde 35i tamamlandı -Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneğinin Ganada yapımına başladığı Afrikanın en büyük camisi olacak 10 bin kişilik Akra Furkan Camisinin yüzde 35inin tamamlandığı bildirildi


SAMSUN (A.A) - Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneğinin Ganada yapımına başladığı Afrikanın en büyük camisi olacak 10 bin kişilik Akra Furkan Camisinin yüzde 35inin tamamlandığı bildirildi.
     Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Arıtürk ve beraberindeki dernek üyeleri, Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürkü makamında ziyaret etti.
     Arıtürk ziyarette, derneğin Ganada yürüttüğü çalışmalar hakkında Öztürke bilgi verdi.
     Akra Furkan Camisinin, Türkiyenin Afrikaya yaptığı en büyük eserlerden biri olacağını aktaran Arıtürk, Kapalı ve açık alanlarında 10 bin kişinin namaz kılabileceği bir cami inşa ediyoruz. Akrada 5,5 milyon insan yaşıyor. Bunların 1,5 milyonunun Müslüman olduğu kabul ediliyor. Bu Müslümanların cuma namazlarını kılacakları, bayram namazlarını kılacakları camileri yok. Bayram namazlarını açık alanlarda kılıyorlar. İnşallah bu cami tamamlandığı zaman Müslümanların toplandığı yer olacak dedi.
    
     -Öğrenciler nasıl bu kadar hızlı inşa ediyorsunuz diye ziyaretimize geliyor-
    
     Caminin inşaatının hızla devam ettiğini anlatan Arıtürk, şunları kaydetti:
     Türkiyeden 23 usta ve kalfa götürdük. Ganadan da 20 usta ve kalfa cami inşaatında çalışıyor. 43 kişi gece gündüz demeden 24 saat çalışıyor. Bu caminin temeli aslında 12 yıl önce atılmış ama devam edilmemiş. Biz 1 Aralıkta başladığımız işin yüzde 35ini tamamladık. 3 ay gibi bir sürede bu kadar çabuk yapıldığı için oradaki vatandaşlar da memnuniyet duyuyor. Üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri inşaatın hızlı gidişi neticesinde nasıl bu kadar hızlı inşa ediyorsunuz diye ziyaretimize geliyor. Samsunlularımızın da katkısıyla biz bu camiyi 1 yıl gibi bir sürede tamamlamak istiyoruz.
     Caminin içinde bulunduğu külliyeyi ise 2014ün Mayıs-Haziran ayında bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Arıtürk, külliyede bin 200 kişilik öğrenci yurdu, sağlık ocağı ve müftülük binasının da bulunacağını sözlerine ekledi.
     Öztürk ise Samsunun Çarşamba ilçesinin Gana ile kardeş şehir olduğunu söyledi.
     Derneğin, Osmanlı mimarisine uygun bir cami yaptırdığını anımsatan Öztürk, Ganadaki halkın Türkleri Osmanlı olarak tanıdığını ifade etti.
     Osmanlının torunları olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Öztürk, Dernek üyelerimiz Çarşambada iş adamlarıyla görüştüler. Önümüzdeki ay ya da daha sonraki ay Samsun genelinde bu camimiz için yardım talebinde bulunacağız. Ayrıca Samsunlu iş adamlarımızla bir toplantı yapacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Afrikanın en büyük camisinin yüzde 35i Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER