Afganistanda serbest bırakılan Türkler

Afganistanda serbest bırakılan Türkler -Serbest kaldıktan sonra dün memleketi Adanaya dönen 4 kişiden biri olan Erkan Kaya için ailesi kurban kesti -Kaya: "Allah kimseye yaşadıklarımızı yaşatmasın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyo


ADANA (A.A) - Yusuf Koyun - Afganistanda Taliban tarafından rehin tutulan ve Türk makamların girişimiyle serbest bırakılan Erkan Kaya için ailesi kurban kesti.
     Dün akşam ailesiyle hasret gideren Kaya, bugün ise kendisini ziyarete gelen yakınlarıyla görüştü. Kayanın kurtulması nedeniyle ailesi tarafından kurban kesildi.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşatta çalışmak için 30 Ekim 2012de gittiği Afganistandan, 21 Nisanda dönüş için bindikleri helikopterin kötü hava şartları nedeniyle indiği köyde Taliban tarafından rehin alındıklarını anlattı.
     Rehin kaldığı süre boyunca kötü muamele görmediğini belirten Kaya, yaşam koşullarının ise oldukça zor olduğunu dile getirdi.
     Müslüman ve Türk oldukları için kendilerine iyi davranıldığını ifade eden Kaya, "12 kişiydik, bizi gruplara ayırdılar. Daha sonra da Türkiyenin Kabil Büyükelçiliğine teslim ettiler. Önce Allaha sonra Cumhurbaşkanımız Abdullah Güle, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğana, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğluna ve Kabil Büyükelçimiz Basat Öztürke teşekkür ediyorum. Allah kimseye yaşadıklarımızı yaşatmasın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah devletimizi var etsin" dedi.
     Kaya, kurtulmasının ardından Dışişleri Bakanı Davutoğlunun kendisini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.
     Rehin tutulduğu sırada içme suyundan kaynaklanan bir rahatsızlık yaşadığını aktaran Kaya, kendisini rehin tutanların iyileşmesi için ilaç getirip, serum taktığını kaydetti.
     Anne Türkan Kaya da oğlundan haber alamadığı dönemde zor günler geçirdiklerini belirterek, oğlunun kurtulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Anne Kaya, şöyle devam etti:
     "Oğlumun rehin alındığı gün bittiğimiz gündü. Geldiği gün ise yeniden dünyaya geldiğimiz gün oldu. Allah herkesten razı olsun. Önce Allahın sayesinde, sonra devletimizin sayesinde kurtuldular. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı ve Kabil Büyükelçimize teşekkür ediyorum. Evladımı bana geri verdiler. Evladım ailesine, çocuklarına kavuştu. Allah başkasına göstermesin. Biz yaşadık başkası yaşamasın."
     Erkan Kayanın eşi Sultan Kaya ise çok mutlu olduklarını vurgulayarak, "Çok mutluyuz. Diğerlerinin de kurtulduğunu duyduk, sevincimiz daha da arttı. İnşallah onlar da bir an önce gelirler" diye konuştu.
     Afganistanın Logar kentinde helikopterin acil iniş yapması sonucu 8 Türk çalışan 21 Nisanda Taliban tarafından kaçırılmıştı.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Afganistanda serbest bırakılan Türkler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER