AESOB Başkanı Hulusi Akşit:

AESOB Başkanı Hulusi Akşit: -Türkiyenin 81 ilinde çıraklık eğitim okullarından mezun bir tane işsiz yok


AYDIN (A.A) - Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Hulusi Akşit, Türkiye genelinde çıraklık eğitim merkezlerinden mezunların işsiz kalmadığını söyledi.
     Akşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük ölçekli sanayi işletmelerinin en büyük sorunlardan birisinin çırak bulamak olduğunu belirterek, bu sorunun çözümü için yoğun mücadele verdiklerini ifade etti.
     Bu noktada zorunlu eğitim sonrası okula devam etmeyen çocukları tek tek tespit ederek, aileleriyle iletişim kurduklarını ve çocuklarını meslek sahibi yapmak üzere çıraklık eğitim merkezlerine kayıt yaptırmaya ikna etmeye çalıştıklarını dile getiren Akşit, şunları kaydetti:
     Köy köy dolaştık. Anne babaların rızalarını almak, çocukları meslek sahibi yapabilmek için uzun uzun anlattık. Önce yeme içme sorununu öne sürdüler, o konuya da yardımcı olacağımızı belirttik. Bu sefer ulaşım sorunu olacağını bildirdiler. Biz rapor hazırlayıp, Sayın Başbakanımıza bunu arz ettik. Sağolsun, oda bir çalışma yaptırdı, çıraklık eğitim merkezlerini taşımalı eğitim kapsamına aldı. Ama bu da yetmedi, hala sıkıntımız var. TÜrkiyede 16 çırak okulundan bin 422 mezun oldu. Fabrikaların da çok büyük sıkıntısı var. Üniversitelerden mezun olan çok işsiz var, ama Türkiyenin 81 ilinde çıraklık eğitim okullarından mezun olan bir tane işsiz yok.
     Akşit, son olarak hem çırak ihtiyacını karşılamak hem de yeni iş imkanları yaratmak için son olarak KOSGEBden ustalık belgesi olanlara kendi işlerini kurabilmeleri için 2 yıl ödemesiz 25 bin lira kredi sağlanmasını talep ettiklerini belirterek, Şayet bu talebimiz hayata geçerse çok iyi bir mesafe alacağız. O zaman çırak sorunu, kalfa sorunu ortadan kalkacak dedi.
    
     Muhabir: Necip Uyanık / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber AESOB Başkanı Hulusi Akşit: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER