Adliye önünde halaylı protesto

Adliye önünde halaylı protesto


ÇANAKKALE (A.A) - Geçtiğimiz yıl düzenlenen Savaşa Hayır eyleminde AK Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen ve haklarında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet suçundan dava açılan 49 kişinin yargılanmasına başlandı.
     Çanakkale Adliyesi önüne gelen bir grup, burada toplanıp basın açıklaması yaptı.
     Savaşa Hayır eyleminin davası için toplandıklarını belirten Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bileşenleri hep emek mücadelesinin belirleyicisi olmuştur. Bir başka bilinen gerçekte, emek mücadelesiyle demokrasi ve barış mücadelesi ayrılmaz bir bütün olmuştur. KESK, kuruluş ve var oluş mücadelesi gereği savaş karşıtıdır dedi.
     Çanakkale Halkevleri adına bir açıklama yapan Mehmet Öztürk ise Yerel yönetimin slogan haline getirdiği barışın şehrinde, barış isteyen 49 kişi şimdi yargılanıyor. Dava bitimine kadar Çanakkale Adliyesinin önünde barış nöbetindeyiz diye konuştu.
     Duruşma bitinceye kadar Adliye önünde kalarak yargılanan 49 kişiye destek veren grup, sloganlar attı. Müzik eşliğinde halaylar çekerek, arkadaşlarının yargılanmalarını protesto etti.
     Çanakkalede 100 kişilik bir grup, 4 Ekim 2012de Savaşa Hayır eylemi yapmak istemiş, sloganlar atarak AK Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen ve polise direnen gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edilmişti.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Adliye önünde halaylı protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER