Adli yıl açılış töreni

Adli yıl açılış töreni -Düzce Baro Başkanı Dilber: -Yargı kademesinde savcı ve hakimler gibi avukatların da özgür olması gerekir


DÜZCE (A.A) - Yeni adli yıl açılışı dolayısıyla Düzce Adliyesinde tören düzenlendi.
     Düzce Adliyesi konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, yargı sorunlarının sadece adli yıl açılışlarında değil, daha geniş bir zaman diliminde görüşülmesi gerektiğini bildirdi.
     Avukatların çok zor şartlar altında görev yaptığını vurgulayan Dilber, Avukatlık Kanununda açıklanan yasal zorunluluğa rağmen meslektaşlarımız bazı kurum ve kuruluşlarda sırf avukat olmaları gerekçesiyle farklı tutum ve davranışlara tabi tutulmakta. Bazen de isteyerek görevlerini serbestçe yapmalarına mani olunmakta, kimi zaman da sırf görevlerini yaptıklarından dolayı vatandaşların saldırısına maruz kalmaktalar dedi.
     Yeni adli yılda benzeri olayların yaşanmamasını temenni eden Dilber, Hak arama özgürlüğünün olmazsa olmazı, savunma hakkı ve özgürlüğüdür. Yargı kademesinde savcı ve hakimler gibi avukatların da özgür olması gerekir. Bu, yargı açısından elzemdir. Aksi halde doğru ve adli bir yargılamadan söz edilemez ifadelerini kullandı.
     Tören, konuşmaların ardından kokteylle sona erdi.
     Törene Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Adli yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER