Adıyaman Üniversitesi ile Rusyadaki Üniversiteler,

Adıyaman Üniversitesi ile Rusyadaki Üniversiteler, arasında işbirliği çalışmaları yapılıyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi öğretim üyelerinden ve aynı zamanda Adıyaman Üniversitesi Bologna Süreci Komisyon Başkanlığını ve Erasmus Koordinatörlüğünü yürüten Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın, Bologna Süreci kapsamında Rusyada incelemelerde bulundu.
     Adıyaman Üniversitesinden yapılan açıklamada, yurtdışındaki akademik çalışmaları çerçevesinde Aşkın, 1931 yılında kurulan eski ismi Moskova Pedagoji Üniversitesi olan Moskova Devlet Eyalet Üniversitesini ziyaret ettiği bildirildi.
     Aşkının Rusya programı kapsamında özellikle Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesinde daha önce konuşulan ve açılması ileri bir tarihe ertelenen Rusça öğretmenliği bölümü gündeme geldi. Moskovada bulunan ARÖL Devlet Üniversitesi Rektörü Pedagoji Profesörü Födor Stepanoviç Avdeyev ile görüşen Aşkın, Rusyadan tam destek aldı.
     Aşkın, ARÖL Devlet Üniversitesi Rektörü Pedagoji Profesörü Födor Stepanoviç Avdeyevin her türlü desteği vereceklerini gerektiğinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapabilecekleri sözünü aldığını ifade etti.
     Aşkın, ayrıca Fizik-Matematik Fakültesi dekanı ve aynı zamanda Sayısal yöntemler ve Bilgisayar Öğretim Metotları ana bilim dalı başkanlığını yürüten Prof. Dr. Bogrimov Anatoliy Liboviç ile görüştü. Adıyaman Üniversitesi Bologna Süreci Komisyon Başkanlığını ve Erasmus Koordinatörlüğünü yürüten Aşkın, Bologna süreci ile ilgili bilgi verdi.
     Ziyarette Prof. Dr. Bogrimov Anatoliy Liboviç Rusyanın da Bologna süreci kapsamında olduğunu fakat sürecin çok ağır işlediğini bu konuda desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyaman Üniversitesi ile Rusyadaki Üniversiteler, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER