Adıyaman Sağlık Müdürü Taş:

Adıyaman Sağlık Müdürü Taş: -Tıp Fakültesi Hastanesi hasta kabulüne başlıyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Tıp Fakültesi Hastanesinin hasta kabulüne 13 Ağustostan itibaren başlayacağını bildirdi.
     Taş, yaptığı yazılı açıklamada, yapımı tamamlanan hastane binasının tefrişat ve tıbbi donanımı da gerçekleştirilerek gerekli hizmet alımlarının tamamlanmasıyla birlikte ilk etapta 30 ayrı poliklinikte hasta kabulüne başlayacağını belirtti.
     Hastanenin modern tıbbı cihazlarla donatıldığını, halkın özlemle beklediği 3. basamak sağlık hizmetlerini almaya başlayacağını ifade eden Taş, şunları kaydetti:
     Poliklinik hizmetlerini müteakip peyder pey hazırlanıp hizmete dahil edilen çok olan yataklı servis hizmetleri, yoğun bakım, ameliyathane, fizik tedavi üniteleri, yanık ünitesi, koroner anjiyografi ve kardiyo vasküler cerrahi gibi birimleri ile Adıyaman sağlık hizmetleri noktasında bir basamak daha ileriye gidecek. Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile Üniversite Hastanelerinin Ortak Kullanım Protokolleri çerçevesinde, Adıyaman Üniversitesi ile Adıyaman Valiliği arasında 04.08.2011 tarihinde imzalanan protokole ek olarak 25.07.2012 tarihinde bu ortak kullanıma Üniversite Hastanesi de dahil edilerek güç birliği daha da pekiştirilmiştir. Mevcut hastanelerimiz ile birlikte Tıp Fakültesi Hastanesi Sağlık Bakanlığı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı altında hizmet verecek.
     Adıyaman halkı sağlık hizmetleri noktasında sürekli yeniliklerle buluşacak ve hak ettiği sağlık hizmetleri ziyadesiyle alacaktır diyen Taş, yapımı devam eden 400 yataklı hastanenin yanı sıra yatırım programında olan 200 yataklı Kadın Doğum Hastanesinin de tamamlamasıyla birlikte il merkezinin hastane hizmetleri noktasında 50 yıllık ihtiyacının tamamlanmış olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Adıyaman Sağlık Müdürü Taş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER