Adıyaman Baro Başkanı Seçilmiş:

Adıyaman Baro Başkanı Seçilmiş: -Dar gelirli vatandaşların dava açarken ödemek zorunda oldukları yargılama giderleri için bütçeden ödenek ayrılması gerekir


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Baro Başkanı Demirhan Seçilmiş, dar gelirli vatandaşların dava açarken ödemek zorunda oldukları yargılama giderleri için, bütçeden ödenek ayrılması gerektiğini söyledi.
     Seçilmiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dar gelirli vatandaşların zaman zaman yargılama giderlerini ödeyemediği için dava açamadığını ifade etti.
     Bunun için Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliğinin harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Seçilmiş, şunları kaydetti:
     Özellikle son değişiklikten sonra dava açmanın daha külfetli hale gelmesi vatandaş için sıkıntı oluşturuyor. Vatandaşların dava açarken ödemek zorunda oldukları yargılama giderleri için Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği arasında bir çalışma yapılarak bütçeden ödenek ayrılması gerekmektedir. Adaletin, ülkenin en önemli meselesi olduğu nazara alınmalı.
     Dar gelirli vatandaşların dava açarken ödemek zorunda oldukları yargılama giderleri için bütçeden ödenek ayrılması gerekir. Vatandaşların parasızlık nedeniyle haklarına ulaşamamasını anlamak mümkün değildir. Devlet sağlık için tüm yurttaşlarına teşhis ve tedavi giderlerini sağlarken, adalet için de artık bir çözüm getirmelidir. Barolar nezdindeki adli yardım kurumundan vatandaşa avukat tayini uygulaması artık yerleşti ve önemli bir eksikliğin giderdiğini ifade etmek isteriz. Ancak, yargılama giderleri için devletin dar gelirli yurttaşlarını düşünerek yeni bir düzenleme yapmasının gereğini hatırlatmak isteriz.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyaman Baro Başkanı Seçilmiş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER