Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -"Yerli ürün tüketiminin teşvik edilmesi projesi" toplantısı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda "Yerli ürün tüketiminin teşvik edilmesi projesi" toplantısı yapıldı.
     Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Adıyaman Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, Adıyamanda ürünlerin üretilmesi, pazarlanması tartışıldı.
     Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı konuşmada, Adıyamanda üretilen ürünlerin üretimi ve pazarlanması konusunda seferberlik ilan ettiklerini söyledi.
     Adıyamanda kaliteli ürün üretilmesi ve kaliteli hizmet verilmesi durumunda yerli ürüne talebin artacağını belirten Demirtaş, "Kaliteli hizmet ve kaliteli ürün yaparsak bahsedilen bütün sorunlar çözülür. Ufak bir özen ve itina bu problemleri çözer" dedi.
     İŞKUR Müdürü Emin Yücekaya da proje hakkında bilgiler vererek, yerli üretimi geliştirmek, çoğaltmak, market ve bakkalların reyonlarında yerli ürünleri satmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
     Toplantıya Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman ve iş adamları katıldı.
    
     -Kahtada "Demokratik kültür ve iletişim becerileri" semineri
    
     Kahtada okul müdürlerine yönelik "Demokratik kültür ve iletişim becerileri" konulu seminer verildi.
     Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Kahta Eğitim ve Kültür Derneği ile Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen seminere Kırıkkale Üniversitesinden Yrd. Doç. Metin Elkatmış, konuşmacı olarak katıldı.
     Elkatmış, iletişimde bakış açısının önemli olduğunu belirtti.
     Okullarda demokratik kültürün yerleşmesi gerektiğini ifade eden Elkatmış, "Çocuk eğitimi alanında paydaş olan gruplar arasında demokratik vatandaşlık becerilerinin geliştirilmesi ve farkındalık seviyesinin güçlendirilmesinin sağlanması gerekmektedir" dedi.
     Seminerin sonunda konuşma yapan Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Alkayış ise bu tür seminerlerin yararlı olduğunu belirterek, "Çalıştığımız kurumlarda daha başarılı olmak, öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle daha iyi iletişim kurabilmek için bu tür çalışmaları sıklıkla yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.
     Kahta Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Çiçek ise insanların çevresine samimi davrandığı takdirde sağlıklı iletişimin sağlanacağını dile getirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan - İsmail Kaya
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER