Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi


ADIYAMAN (A.A) - Tut ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında program düzenlendi.
     Tut Müftüsü Mehmet Yürek, Tut Lisesi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşen etkinliğin açılışında, hak, adalet, özgürlük ve onur adına ne elde edilmişse bunu başta Allaha tüm Peygamberlere ve Hz. Muhammede borçlu olduklarını belirtti.
     Etkinlikte Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak da "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans verdi.
     Şahbazağa Cami Müezzini Abuzer Kırmızı, Kuran-ı Kerim okudu. Kaşlıca Köyü Ortaokulu ve İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri, hazırlamış oldukları dinletileri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hüseyin Özer yönetiminde sundu.
     Programa İlçe Kaymakamı Ramazan Kendüzler, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Akat ile resmi kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
    
     -Gölbaşı Belediye Başkanı Özdemir-
    
     Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Özdemir, mesajında, Hz. Peygamberin, "Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim" hadisi suretiyle insanlığa hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik, dayanışma, kaynaşma ve güzel ahlak çağrısında bulunduğunu belirtti.
     Kutlu Doğum Haftasının Hz. Peygamberi daha iyi tanımak için önemli fırsat olarak gördüğünü kaydeden Özdemir, "Şiddet, kötü ve zararlı alışkanlıkların hızla yayıldığı, toplumsal değerlerin erozyona uğradığı günümüzde, Peygamberimiz Hz. Muhammedi anlamaya, onun sahip olduğu ahlak etrafında birleşmeye, her zaman kinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER