Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Çelikhanda "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle kutlama programı yapıldı.
     İlçe Müftüsü Orhan Turan, Ulu Camide gerçekleşen etkinlikte haftanın ana temasının "Hazreti Muhammed ve İnsanlık Onuru" olduğunu söyledi.
     Bugünlerde birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi gerektiğine işaret eden Turan, "Sevgili Peygamber efendimizin dünyaya gelişinin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Güzel ahlakı en güzel doğruluğu yaşamayı insanlara gösteren Peygamber efendimiz merhamet, hoşgörü ve sevgi gibi hassasiyetlerin ön planda olduğu bir dünya kurulmasını tavsiye etmiştir. Bugünlerde bir birimize olan sevgi ve muhabbetimizi kuvvetlendirelim" dedi.
     Programda, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları Kurulu Üyesi Ali Özgelen, Harran Müftüsü Sebahattin Turan, Sefa Taşkesenli ve Ali Turhan tarafından Kur-anı Kerim okundu.
    
     -Saadet Partisi Çelikhan 1. Olağan Kongresi
    
     Saadet Partisi Çelikhan 1. Olağan Kongresi yapıldı.
     Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç parti binasında yapılan kongrede 1994 yılında yerel seçimlerde gösterdikleri başarıyı 2014 yerel seçimlerinde de göstereceklerini savundu. Hükümetleri döneminde ilk defa bütçenin denk hale getirildiğini anlatan Tongüç, "Bugün sıcak para ile bu ülkede hizmet varmış gibi gösteriliyor. Oysa, Kemal Derviş modeli hala uygulanıyor. Tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı hale getirildi" dedi.
     Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora da 4 yılda yaptıkları hizmetleri anlattı. Bora, önümüzdeki dönemde seçilmesi durumunda hizmetlerin devam edeceğini söyledi.
     Tek liste ile gidilen seçim sonrası başkanlığa Abdurrahman Yaman seçildi.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu / Hakan Furkan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER