Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Kahta Belediye Başkanı Turanlı, işçilere zam müjdesi verdi


ADIYAMAN (A.A) - Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, belediyede çalışan işçilere zam müjdesi verdi.
     Turanlı, işçilerle bir araya geldiği programda, belediye bünyesinde daimi işçi statüsünde çalışan toplam 93 personele 250şer TL zam yaptıklarını söyledi.
     İmkanları dahilinde yaptıkları zamlarla memur maaşları ile işçi maaşları arasındaki farkı en aza indirmeye çalıştıklarını belirten Turanlı, şunları kaydetti:
     Belediye bünyesinde çalışan tüm personele eşit şekilde ve eşit muamelede yaklaşılıyor ve bu yöndeki hak ve hukuku her zaman gözetiliyor. Göreve geldiğim günden bugüne ilçemize kazandırılan hizmetlerdeki emeğin büyük bir payına sahip olan siz değerli personelime çok teşekkür ediyorum. Hepiniz çok emek verdiniz ve güzel hizmetlere birlikte imza attık. Yaptığınız işle ve gösterdiğiniz çabayla bu memlekette hepinizin alın teri var. İlçemize kazandırılan hizmet çalışmalarında gösterdiğiniz emeği göz önünde bulundurarak sizlerden talep gelmemesine rağmen maaşlarınıza zam yapılmasını kararlaştırdık.
     Turanlı, emek verenin emeğinin karşılığını alması taraftarı olduklarını, belediye bünyesinde hangi birimde çalışırsa çalışsın herkesin emeğinin karşılığını almasını istediklerini vurguladı.
     Belediye Başkanı Turanlı, zammın işçilere hayırlı olmasını diledi.
     Çalışanlar da verilen müjdenin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek Turanlıya teşekkür etti.
    
     -Kaymakam Esen, lise inşaatında inceleme yaptı
    
     Kahta Kaymakamı Metin Esen yapımı devam eden sağlık meslek lisesi okul inşaatında incelemelerde bulundu.
     Kaymakam Esen ve Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, Milli Piyango İdaresi tarafından finanse edilen ve sağlık meslek lisesi olarak tahsis edilecek okulun inşaatı hakkında ilgililerden bilgi aldı.
     Esen, yaptığı açıklamada, Yavuz Selim İlköğretim Okulu ile aynı binada eğitim veren sağlık meslek lisesinin fiziki yapısının yetersiz olmasının öğrencilerin başarı durumlarını olumsuz etkilediğini belirtti.
     Yapımı 2011in mayıs ayında başlayan lisenin 16 derslik, 3 laboratuvar, müzik odası, bilgisayar odası, resim odası ve spor odasından oluştuğunu ve öğrenci kapasitesinin 400 olduğunu aktaran Esen, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında lisenin yeni binasına 120 öğrenci alınacak dedi.
     Donatıları Milli Piyango İdaresi tarafından üstlenilecek okulun Türkiyedeki en iyi sağlık meslek liselerinden biri olacağını dile getiren Esen, Milli Piyango İdaresine teşekkür etti.
    
     Muhabir: İsmail Kaya
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER