Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Kaymakam Esen Kahta TMOde incelemelerde bulundu


ADIYAMAN (A.A) - Kahta kaymakamı Metin Esen, Toprak Mahsulleri Ofisinde TMO) araştırma ve incelemelerde bulundu.
     Kaymakam Esen, incelemeleri sırasında TMO Müdürü Mustafa Oğuzdan bilgi aldı. Oğuz verdiği bilgide,Kahtada ciddi manada süne tahribatı olduğunu İlçenin iklim yapısı itibari ile haşerelerin üremelerine müsait olduğunu belirtti.
     Bu yıl 600 ton hububat aldıklarını ve hiç arpa almadıklarını ifade eden Oğuz, Bu sene sadece buğday aldık. Bunun nedeni ise kaliteli ürün almamızdır. Buğdayda süne çok fazla olduğu için insanların arpa ekmeleri daha iyi olur. Bununla birlikte sulu tarıma geçilmedikçe tarımında asla istediğimiz seviyeye gelemeyeceğimiz apaçıktır dedi.
     Oğuz, çiftçilerin SMS veya internet ile randevu alabileceklerini ifade etti ve ve sistem hakkında bilgi verdi.
     Çiftçinin fiyattan memnun olduğunu söylemesi üzerine Kaymakam Esen, çiftçiler için yeni alım döneminin hayrıl olması dileğinde bulundu.
     Kaymakam ile birlikte TMO ziyaretine Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan ve Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şevket Başyiğit katıldı.
    
     -Seviye Belirleme Sınavı açıklandı
    
     9 Haziranda 8. sınıf öğrencilerin katıldığı Seviye Belirleme Sınavının(SBS) sonuçları açıklandı.
     İlçe genelinde 290 öğrencinin sınava girdiğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk, Çelikhanda başarı oranının iyi olduğunu söyledi.
     Sınava giren 290 öğrenciden 120 öğrencinin çeşitli okullara yerleşebilecek puan aldığını kaydeden Aktürk şu bilgileri verdi:
     Bu yıl sadece 8. sınıfların girdiği SBSde 290 öğrencimiz sınava girmiştir. Bu öğrencilerimizden 120si puanla yerleştirilen okullara girecek düzeyde puan aldı. 5 öğrenci fen Lisesine yerleşecek puanı almayı başarmıştır. Her yıl artan başarı grafiğimiz bu yılda artış göstermiştir. Bu başarının mimarları olan öğretmenlerimiz, müdürlerimiz,velilerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu/İsmail Kaya
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER