Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -AK Parti Adıyaman Milletvekili Yetiş, esnafının sorunlarını dinledi


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, esnafın sorunlarını dinledi.
     Adıyamanda esnaf ziyareti yapan Yetiş, ticaret hacminin büyütülmesi ile ilgili esnafın daha fazla girişimde bulunması gerektiğini belirtti.
     Girişim ruhuyla özellikle yeni teşvik yasası ile birlikte çok ciddi atılımların yapılabileceğini ifade eden Yetiş, şunları kaydetti:
     Çok zor şartlarda bile ayakta kalmasını bilen esnafımızın daha fazla desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi ilimizde istihdam oluşturuldukça esnafımızın ticaret hacmi daha da büyüyecek ve bu şekilde rahatlama sağlanmış olacak. Tüm çalışmalarımızı bu konulara odaklamış durumdayız. Yani düşündüğümüz hazırladığımız herhangi bir proje öncelikle Adıyamanda ne tür istihdama yönelik bir sonuç verecek ona bakıyoruz. Örneğin 182 çağrı merkezi bana göre bu anlamda Adıyamana kazandırdığımız projelerden biridir. Peyderpey artacak olan çalışan sayısı ile Adıyamana iyi bir girdi sağlanmış olacak. Ayrıca Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinde yakın zamanda yüzlerce insanımız işbaşı yapacak. Biraz daha hareketlilik olacak elbet.
    
     -Adıyamanlı sporcular, Minikler Türkiye Şampiyonasına katılıyor
    
     Judo Federasyonu Başkanlığının 2012 yılı faaliyet programında yer alan ve 15-17 Haziran tarihleri arasında Çorumda yapılacak olan Minikler bay-bayan Türkiye Judo Şampiyonasına Adıyamanı temsillen bir idareci, bir antrenör ve 4 sporcunun katılacağı bildirildi.
     Kafile sorumlusu ve ayrıca Adıyaman Judo İl Temsilcisi Ali İhsan Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada, Çorumda yapılacak olan Türkiye Şampiyonasının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, bunun bilincinde olduklarını ve şampiyonadan madalya ile döneceklerini ileri sürdü.
    
     -TOGEMden öğrencilere karne hediyesi
    
     Adıyaman Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ihtiyaç sahibi öğrencilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.
     TOGEM tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere karne hediyesi olarak giysi yardımı yapıldı. Yardımlar, Kahta Merkez Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu ile Kahta Merkez Narince Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine verildi. Yardımlar, daha önce okul yöneticilerince tespit edilen öğrencilere verildi.
    
     -Çocuk İşçiliğine hayır koşusu-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan özel bir protokol kapsamında Çocuk İşçiliğine Hayır sloganıyla hayata geçirilen etkinlikler içerisinde Adıyamanda yol koşusu düzenlendi.
     Atatürk Bulvarı üzerinde Polisevi önünden başlayan koşuda, minikler ve yıldızlar kategorisinde 66 sporcu Çocuk İşçiliğine Hayır demek için koştu.
     Demokrasi parkı önünde tamamlanan koşuda dereceye giren sporculara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ve Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı çeşitli hediyeler ve madalya verdi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, yaptığı açıklamada, Günlük hayatımızda sıkça karşımıza çıkan çocuk işçiliğine dikkat çekebilmek için düzenlediğimiz koşuya katılan minik sporcularımıza ve projeye destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum dedi.
     Çocukların işçi olarak çalışmasını değil çocukluğunu iyi yaşaması ve spor yapmaları için çalıştıklarını kaydeden Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, şöyle konuştu:
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan özel bir protokol kapsamında, Çocuk İşçiliğine Hayır sloganıyla hayata geçirilen etkinlikler içerisinde Adıyamanda yol koşusu düzenledik. Burada amacımız çocukların işçi olarak çalıştırılmalarına dikkat çekerek toplumda bu bilinci uyandırmaktı. Biz kurum olarak özellikle çocuklarımızın okulların tatil olmasıyla birlikte yaz spor okullarında ücretsiz olarak spor faaliyetlerine katılmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Hatta tatil imkanı bulamayan minik öğrencilerimizi ve gençlerimizi yaz kamplarına göndererek bilgilerinin, kültürlerinin artmasını ve yeni çevrelerle birlikte yeni arkadaşlıklar kurmalarını hedefliyoruz. Bakanlığımız da, bu konuda çok duyarlı bir şekilde çalışıyor. Umarım düzenlediğimiz Çocuk İşçiliğine Hayır koşusu büyüklerin ve küçüklerin dikkatini bu konuya çekmeyi başarmıştır
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER