Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Adıyamanda sokak tenisi turnuvası düzenlenecek


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda sokak tenisi turnuvası düzenlenecek. Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Koşabiliyorken Koş projesi kapsamında Adıyaman merkezde sporseverleri sporla buluşturarak, tenis sporunu yaygınlaştırmak amacıyla sokak tenisi etkinliğinin yapılacağı bildirildi.
     Adıyaman Tenis İl Temsilcisi İsmail Özer yaptığı açıklamada, Bu yıl ilki düzenlenecek olan sokak tenisi turnuvasına yoğun bir ilgi bulunmakta. Tenisin her kesime yaygınlaşması için bu tür organizasyonların sayısının arttırılması kanaatindeyim. 2 Haziran 2012 tarihinde Valilik önündeki alanda gerçekleştirilecek olan etkinliğe tüm Adıyamanlıları bekliyoruzdedi.
    
     -Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürü Telli-
    
     Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, yaz tatilinin gelmesi ile birlikte yola çıkacak sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.
     Telli, düzenlediği basın toplantısında, havaların ısınması, okulların tatilinin yaklaşması ile birlikte özellikle gurbette yaşayan vatandaşların memleketine veya tatil bölgelerine araçları ile gitmelerinin hızlandığı yaz aylarında altın değerinde kurallara uymalarının şart olduğunu ifade etti.
     Bu sezonda, sürücüler her zamankinden daha duyarlı ve sorumlu hareket etmesi gerektiğini aktaran Telli, şunları kaydetti:
     En küçük denebilecek trafik kural ihlal etme lüksü olmamalıdır. Geçmişten ders almalı ve kazalar tekerrür etmemeli
     Geçmişte yaşanmış trafik kazaları, toplumu derinden yaraladığı bir gerçektir. Aynı hataların tekrar yaşanmaması için, toplumsal bilinç ve otokontrol sağlanması, bu konuda başta basın yayın araçları ile kurum ve kuruluşlarına önemli ve büyük görevler düşmektedir. Binek otomobillerin karıştığı kazalar daha çok tatillerde meydana geliyor. Kaza sebeplerinde aşırı hızla araç kullanma ve hava şartlarına uymamak öne çıkıyor.
     Trafik kaza istatistikleri, kazaların nedeniyle ilgili de çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Araçların hızını yol ve hava şartlarına uydurmamak nedeniyle oluşan kazalar yüzde 29 oranında, araçların hızlarını kavşaklara dönemeçlere yaklaşırken azaltmamak nedeniyle oluşan kazalar yüzde 21 oranında oluşurken, doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapmak yüzde 15, şerit ihlali yapmak yüzde 12 ve arkadan çarpmak da yüzde 12 gibi oranlarda kazalara sebebiyet veriyor. Bu nedenle yaz sıcağı da hesaba katılarak uygun zaman dilimlerinde seyahat edilmesi gerekmektedir.
    
     -Basın Mensupları Adıyaman Üniversitesinin gelişimi hakkında bilgilendirildi-
    
     Adıyamanda çalışan gazete ve televizyon muhabirleri ile haber ajanslarının temsilcilerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında, Adıyaman Üniversitesinin gelişimi hakkında bilgi verilerek, son bir yılda meydana gelen fiziki gerçekleşme anlatıldı.
     Mediko-Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Adıyamanda çalışan yaklaşık 20 basın mensubu katıldı. Gazete, televizyon ve ajans muhabirlerinin katıldığı toplantıda Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Ahmet Tekin, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.
     Tekin, kampüs alanındaki bütün inşaatların bitirildiğini, kampüs dışındaki Tıp Fakültesi Araştırma Hastanelerinin de 1. Etabının bittiğini, 2. Etabının hukuki bütün problemlerinin çözüldüğünü yüzde 55 bitme aşamasına geldiğini, 2012 sonu itibariyle buranın da tamamlanarak Tıp öğrencilerinin eğitim-öğretimine ve Diş Hekimliği Fakültesininde hizmet verecek hale geleceğini söyledi.
     Toplantının ardından basın mensupları, kampüste bulunan ve inşaatları tamamlanan Merkezi Derslikler Binası, Lojman Binaları ve Turizm Otelcilik Yüksekokulu Uygulama Otelini gezdiler.
     (FUR-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER