Adıyamanda spor lisesine giriş

Adıyamanda spor lisesine giriş sınavları yapılıyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin spor bölümüne öğrenci seçme sınavı Atatürk Stadyumunda yapılan koşu testleriyle başladı.
     Spor Lisesine girebilmek için toplam 114 öğrenci başvururken, bu yıl okula 60 öğrencinin alınacağı ifade edildi. Alınacak örgencilere 3 aşamadan oluşan bir sınav uygulanacak. Sınavın ilk günü, erkeklerde 100 metre ve 800 metre koşu, bayanlarda 100 ile 400 metre koşu yapıldı.
     Sınav, Anadolu Öğretmen Lisesinde yapılacak olan koordinasyon testi ile devam edecek. Son günde ise Badminton, Basketbol, Futbol, Hentbol, Voleybol, Tenis, Judo ve Güreş branşlarında teste tabi tutulacaklar.
     Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan sporcu seçim kurulundan beden eğitimi öğretmeni Murat Aksoy, şu bilgileri verdi:
     Bu yıl Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin spor bölümüne giriş için 114 öğrenci başvuruda bulundu. Atatürk Stadyumu ve Anadolu Öğretmen Lisesinde gerçekleştirilecek testlerle okula kayıt yapılacak örgencilerimiz belirlenecek. Sınav sonuçlarını da çok uzatmadan hemen sınavın akabinde Perşembe günü ilan edeceğiz. Umarım hak edenler kazanır ve okulumuza gelecek vaat eden çalışkan sporcular girer.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamanda spor lisesine giriş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER