Adıyamanda kısa kısa

Adıyamanda kısa kısa -Adıyamanda Engelsiz Kentler projesi


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Engelsiz Kentler Projesi ile kentte yeni bir sürece girileceğini belirtti.
     Yetiş, yaptığı yazılı açıklamada, Adıyaman Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlılar Genel Müdürlüğü arasında Engelsiz Kentler projesi kapsamında protokol yapılması yönünde prensip kararı alındığını ifade etti.
     Projeyle engellilerin toplumsal yaşama tam anlamıyla katılmalarının amaçlandığını dile getiren Yetiş, şunları kaydetti:
     Söz konusu projeyle yaşanan sorunların çözümünü hızlandıracaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu proje ile belediyelerimize Özürlülerin ve hareket kısıtlılığı bulunanların yapılı çevreyi ve sunulan hizmetleri kullanmalarını sağlamak amacıyla yapacakları harcamaların yüzde 80ini karşılayacak. Geri kalan harcamayı ise belediyelerimiz karşılamış olacak. İnşallah bu proje ilimizde de uygulanacak.
    
     -Cumhuriyet Bayramı Masa Tenisi turnuvası
    
     Adıyamanda Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen masa tenisi turnuvası sona erdi.
     Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Erkek Yetiştirme Yurdu Spor Salonunda düzenlenen yarışmaya toplam 80 sporcu katıldı. Gençler, yıldızlar, küçükler kategorisinde düzenlenen yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamanda kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER