Adıyamanda ilk defa bir hastaya kalp

Adıyamanda ilk defa bir hastaya kalp pili takıldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir hastaya ilk defa kalp yetmezliği nedeniyle kalp pili takıldı.
     Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde yaşayan 75 yaşındaki kalp hastası Abuzer Avcının, rahatsızlanması sonucunda kaldırıldığı hastanesinde operasyon yapıldığı belirtildi.
     Hastaya müdahale eden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Ballı, kalp pili takılması kararı verdi. Daha önce Adıyamanda hiçbir hastaya takılmayan kalp pili, Abuzer Avcıya Dr. Ballı tarafından bir saat süren ameliyat ile Adıyamanda ilk defa takıldı.
     Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Hacı Mehmet İnan, hastanede yapılan bu operasyonun ilk defa olmasının kendileri için önemli olduğunu ifade etti.
     Bundan sonra bu tür başarılı çalışmaların artacağını aktaran İnan, şöyle konuştu:
     İnşallah bundan sonraki süreçte yeni binamızın açılmasıyla beraber anjiyo ve bay-pas cerrahisine başlayarak, Adıyamanda bu eksikliğin giderilmesi noktasında önemli bir adım atılmış olur. Bu konuda hem Üniversite olarak, hem de Sağlık Bakanlığı tarafından bizler çalışıyoruz. İl dışına sevkleri mümkün olduğu kadar azaltacağımızı düşünüyorum. Kardiyoloji uzmanımız Mehmet Ballıya buradan teşekkür ediyorum. Yaptığı çalışma ve emeğinden dolayı her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum
     Dr. Ballı ise yaptığı açıklamada, Hastaya yapılan tetkikler ve muayeneler sonucunda kalbinde ritm bozukluğunun ve kalbinde ara sıra durmalar olduğunu tespit ettiklerini belirterek, tüm dünyada olduğu gibi bu gibi ritm bozukluklarının ve kalp durmalarının tedavi yönteminin hastanın kalbine kalıcı pil takılması olduğunu söyledi.
     Ballı, şunları kaydetti:
     Hastamızın ailesinin de onayını alarak kalbine pil takılması kararını aldık. Gerekli yasal işlemleri yaptıktan sonra hastamıza kalıcı kalp pilini başarılı bir operasyonla taktık. Hastamızı taburcu etmeyi düşünüyoruz. 3 günlük takip süremizce hastamızın işlemle ilgili herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını gözlemledik. Hastamızda daha önce mevcut olan bayılma şikayetleri ortadan kalktı. Adıyamanda böyle bir işlemi ilk defa gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bu işlemi gerçekleştirmemizde bize her anlamda her adımda yardımlarını esirgemeyen, sürekli yanımızda olduğunu hissettiğimiz başhekimimiz Uzm. Dr. Hacı Mehmet İnana, başhekim yardımcılarımıza, birlikte çalıştığımız kardiyoloji servis personellerine teşekkürlerimi bir borç biliyorum.
     75 yaşındaki Abuzer Avcı ise, Adıyaman-da bu zamana kadar hiç yapılmamış bir işlemi gerçekleştiren doktorumuz, Adıyamana gelmesiyle ilk olarak başarılı bir operasyonla kalbime pil taktı. Bu vesileyle Adıyamanda sağlık alanında kalitenin önemi ön plana çıkmıştır. Allah doktorumuzun bilgisini daha da arttırmayı nasip etsin. Kendisine teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Adıyamanda ilk defa bir hastaya kalp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER