Adıyamanda çocuk merkezi açıldı

Adıyamanda çocuk merkezi açıldı -Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan: -"Bizler anayasa da dahil, çocuğun her türlü ihmal ve istismardan korunmasını güvence altına almış milletiz"


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından "Çocuklar Sokakta Solmasın" projesi kapsamında yaptırılan çocuk merkezi hizmete açıldı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan açılışta, çocuklara yapılan yatırımların Türkiyenin geleceğini kurtaracağını söyledi.
     Çocukları her türlü ihmal ve istismardan koruyucu ortamlar oluşturulduğunda, geleceğin teminat altına alınacağını belirten Asan, çocuklara çok büyük önem verdiklerini vurguladı.
     Toplumun yaşam biçimi değiştiği için çocuk merkezlerine ihtiyacın artığına dikkati çeken Asan, şöyle konuştu:
     "Bizler anayasa da dahil, çocuğun her türlü ihmal ve istismardan korunmasını güvence altına almış milletiz. Dolasıyla vakıf tarafından yapılan bu merkez gerçekten önem taşıyor. Herkese örnek olması gerekiyor. İnşallah bununla elde edeceğimiz mutlu aile olacak, sağlıklı toplum, sağlıklı Türkiye olacak. En büyük ihtiyacımız olan da budur. Çocuk merkezleri her durumda ailelerin ve bireylerin bunları öğrenmesi ve buna göre hareket etmesini kolaylaştırıcı bilgilerin de kaynağını oluşturacak."
    
     -Kadına şiddet olayları-
    
     Asan, gazetecilerin, "kadına şiddet olaylarında son zamanlardaki artış sebebini" sorması üzerine, kadına şiddet olaylarının artmadığını, geçmişte sağlıklı istatistik tutulmadığı için böyle bir durum ortaya çıktığını belirtti.
     Kadına şiddet olaylarının istatistiğinin 2008den itibaren tutulmaya başlandığını ifade eden Asan, şunları kaydetti:
     "İstatistiklerin tutulmadığı dönemlerde veriler sıfırı gösteriyor. Bu durum, şiddet olaylarının yaşanmadığını göstermez. Yani oradaki artış denen olguyu da istatistik bilimi açısından iyi tahlil etmek gerekiyor.
     Şu anda bu veriler artık sağlıklı bir şekilde tutuluyor. Yani artma değil. Şiddet her zaman vardı ama şu anda hükümetimiz, devletimiz bu konuya daha büyük önem verdi. Mücadele etmek için de her türlü mekanizmayı oluşturmuş, politikasını, kanunlarını bu yönde yapılandırmış durumda."
     Açılışa Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Ahmet Özdemir ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamanda çocuk merkezi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER