Adana Valisi Coş:

Adana Valisi Coş: -Ramazanda birlik, beraberlik, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, merhamet, başkalarının derdiyle dertlenme gibi özelliklerin ön plana çıkar


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ramazanda birlik, beraberlik, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, merhamet, başkalarının derdiyle dertlenme gibi özelliklerin ön plana çıktığını belirtti.
     Anadolu Girişimci İş adamları Derneğinin (AGİD) Seyhan Otelinde düzenlediği iftar programında konuşan Coş, Ramazan denince akla gelen en önemli olgulardan birinin, merhamet olduğunu söyledi.
     Merhamet konusunun çok derin ve özel anlamları bilinse de çevreye anlatılması gerektiğini bildiren Coş, Son zamanlarda uzmanların da değerlendirdiğine göre merhamet konusunda toplumsal bir sorunla karşı karşıyayız. Ramazan günlerinin, bu merhamet konusundaki toplumsal eksikliğimizi gidermek için önemli bir vesile olacağını düşünüyorum dedi.
     Coş, bunun için başkasının derdiyle dertlenen insanların, zor duruma düşen, yaşam hakkı tehlike altında olan insanlara yardım ettiğini ifade ederek, Milletimizin örnek çalışmaları bu konudaki fedakârlıklarının daha da yoğunlaşması ve özellikle genç kuşaklara aktarılması konusunda hepimizin büyük bir sorumluluk sahibi olduğuna inanıyorum diye konuştu.
     Ramazanda birlik, beraberlik, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, merhamet, başkalarının derdiyle dertlenme gibi özelliklerin ön plana çıkar diyen Coş, şunları kaydetti:
     Bu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun bundan sonraki günlerde de devam ettirilmesi halinde hem sektör olarak ekonomik alanlarda, hem de genelde ilimizin diğer konulardaki sorun ve sıkıntıların giderilmesinde, bireysel olarak da çeşitli problemlerin ortadan kaldırılabilmesine yardımcı olacağını değerlendiriyoruz. Bu anlamda, AGİDin ve bir çatı örgütü olarak da TUSKONun yaptığı örnek çalışmaları her zaman takdir ve teşekkürle izliyoruz. Bu çalışmaların her geçen gün güçlenmesi ile ülkemizin güçlenmesi arasında çok yakın bir bağlantı olduğunu da biliyoruz.
     AGİD Başkanı Ahmet Coşkun ise salonun yetersiz kaldığını ve dostlarla bir arada olunması bakımından bunun memnun edici bir tablo olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER