Adana ile Houston partner şehir girişimi

Adana ile Houston partner şehir girişimi


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Tarık Çelik, Houston ile Adananın partner şehir olması için çalıştıklarını belirtti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Tarık Çelik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile bir araya gelerek, Teksas ve özellikle Teksas Eyaletinin Başkanti Houstondaki imkanlar hakkında bilgiler verdi.
     Houstonda dünyanın en büyük 49 sağlık merkezinin bulunduğunu kaydeden Çelik, Houstondaki hastanelerde yaklaşık 100 bin çalışan ile 7 milyon hasta tedavi ediliyor. Bu açıdan da Adanada sağlıkla ilgili çalışmalar yapmak istiyoruz. Adana ile Houstonu partner şehir yapacağız. Bunun için buradayım. Sağlıkla ilgili çok şey yapabiliriz ifadelerini kullandı.
     Houstonın dünyanın enerji merkezi de olduğunu kaydeden Çelik, petrol ve buna bağlı doğalgaz bakımından dünyanın en büyük rafinerilerinin burada olduğunu vurguladı.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Houston gibi önemli bir şehirle Adananın partner olmasından mutluluk duyacaklarını belirtti.
     İki kent arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesinin her iki tarafa da kazanç sağlayacağını kaydeden Aldırmaz, bu konuda gereken tüm çabaların gösterileceğini kaydetti.
     Aldırmaz, ziyarette konuk Ticaret Odası Başkanına Toroslara özgü el dokuması kilim hediye etti.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Adana ile Houston partner şehir girişimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER