Adana ile Houston, partner şehir yapılacak

Adana ile Houston, partner şehir yapılacak


ADANA (A.A) - Teksas Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Tarık Celil, Houston ile Adananın partner şehir olması için çalıştıklarını kaydetti.
     Anadolu Girişimci İşadamları Derneğinden (AGİD) yapılan açıklamaya göre, derneği ziyaret eden Celil, AGİD yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek Teksas ve özelde Houstondaki yatırım imkanları hakkında bilgiler verdi.
     Houstonda 49 adet dünyanın en büyük sağlık merkezinin bulunduğunu kaydeden Celil, Houstondaki hastanelerde yaklaşık 100 bin çalışan ile 7 milyon hasta tedavi ediliyor. Bu açıdan da Adanada sağlıkla ilgili çalışmalar yapmak istiyoruz. Adana ile Houstonu partner şehir yapacağız. Bunun için buradayım. Sağlıkla ilgili çok şey yapabiliriz ifadelerini kullandı.
     Türkiye ile ABD arasındaki ticaret rakamları hakkında da bilgiler veren Celil, şunları kaydetti:
     Türkiye-Amerika ticareti 2011 rakamları itibariyle 19,5 milyar dolar. Bunun yaklaşık 5,5 milyar doları sadece Teksastan gerçekleşti. Bu gerçekleşen rakamın 3.6 milyar doları ise Houstontan gerçekleşen rakamdır. Dolayısıyla Amerika-Türkiye ticaretine baktığımızda 4te birinin Teksas endeksli olduğunu görüyoruz. Genele baktığımızda ise 6da birinin sadece Houston üzerinden gerçekleştiğini görüyoruz. Bu bir şehir olarak çok önemli rakam.
     Celil, Houstonın dünyanın en büyük sağlık merkezi olduğunu belirterek, Önümüzdeki yıllarda sağlık sektöründe Türkiye ile Houston arasında ciddi köprü kurmak istiyoruz şeklinde açıklamada bulundu.
     AGİD Başkanı Seyfettin Alpat, Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Tarık Celile günün anısına plaket hediye etti. Celil ise, Alpata Türk-Amerikan dostluğunu simgeleyen rozet taktı.
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana ile Houston, partner şehir yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER