Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ersoy:

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ersoy: Enerjimizi tartışmalara değil, bir an önce üniversitemizin kurulmasına ve gelişmesine harcamak istiyoruz


ADANA (A.A) - Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Enerjimizi tartışmalara değil, bir an önce üniversitemizin kurulmasına ve gelişmesine harcamak istiyoruz ifadeleri kullandı.
     Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesinden yapılan açıklamaya göre, Ersoy, dernek şubesinde düzenlenen toplantıda BTÜnün tanıtımını yaparak, hedeflerini anlattı.
     Sinevizyonlu sunum yapan Ersoy, Çukurova Üniversitesi yetkililerine de eleştirilerde bulundu.
     Yeni üniversite için yerleşke ve yer seçimi için araştırma yaptıklarını belirten Ersoy, şunları kaydetti:
     Milletin gözünü boyamak için gen bahçesi diyorlar. Halbuki buralar bakımsız yerler. Bizler talip olunca bakmaya başladılar, kıymetlendi. Diyorlar ki; Üniversite için üniversite olur mu- İki üniversite arasında 9 kilometre olacak. ABDnin Boston şehrine gidin her durakta bir üniversite kurulu. Ankarada ise bulvarın bir tarafında Ankara Üniversitesi, karşı tarafında Gazi ve Hacettepe üniversiteleri var. Biz insan gücü yetiştirmek istiyoruz.
     Enerjimizi tartışmalara değil, bir an önce üniversitemizin kurulmasına ve gelişmesine harcamak istiyoruz. Bürokratlarımızla vekillerimizle her yolu deniyoruz olmuyor her defasında engel çıkartıyorlar. Bundan da en çok devletimiz, vatandaşımız zarar görüyor. İnsan olan aklı olan aynı noktada birleşir. Başka yolu yok. Bunlar geçimsiz insan, bunların yönetiminde bir sıkıntı var. Bunlar Adana ile küs, barışık değiller. Sanki tel örgü içerisinde hapiste gibiler.
     Ersoy, şehir üniversitesi kurmayı hedeflediklerini, 2013-2014 öğretim yılında yabancı dil eğitimiyle hizmete başlayacaklarını ifade etti.
     Deniz Fakültesini deniz kenarına, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesini havaalanı yakınına, turizm fakültesini de şehir merkezine kuracaklarını belirten Ersoy, Türkiye bilimsel olarak zengin, teknoloji olarak fakir bir ülkeyiz. Ancak bu açığı kapatacağız. Bunları yaparken her kesimin, siz kıymetli iş adamlarımızın da görüşlerine başvuracağız ifadeleri kullandı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ersoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER